Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde Mezuniyet Coşkusu

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde Mezuniyet Coşkusu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 60 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Türkmen’in yanı sıra, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, bütün cansız varlıkların sanatla hayat bulduğunu söyledi.

Doç. Dr. Kapanşahin, “Medeniyetler ve kültürler ortaya koydukları sanat eserleriyle varlıklarını devam ettirirler. Biz de büyük bir medeniyetin varisleriyiz. Bu medeniyeti gençlerimizle yaşatmaya hazırız. Bu vesileyle onların dilini anlayacağız” dedi.

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Türkmen ise, sanat tarihi derslerinin liselerde ve orta öğretim okullarında okutulması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi. Öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarının ardından tören son buldu.

Video için tıklayınız
16 Mayıs 2017 Salı