Rektörlük 'ten Haberler
Enerji Sistemleri Hidromobil Takımından Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz Enerji Sistemleri Hidromobil Takımı öğrencileri ve danışman hocaları Prof. Dr. Gamze Genç, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Enerji Sistemleri Hidromobil Takımı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a yeni görevinde başarılar diledi ve geliştirme aşamasında oldukları hidrojenli araç hakkında bilgiler verdi.

Dünyada en verimli ve çevre dostu aracı yapmayı amaçladıklarını belirten Enerji Sistemleri Hidromobil Takım Kaptanı Berat Özırmak, tasarımı tamamlanan Esimo ismini verdikleri hidromobil araçla, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Özırmak, “İnsanların doğa dostu ve daha verimli çalışan araba sahibi olmasını ve bunun Türk Mühendisler tarafından yapılmasını sağlamaya çalışmaktayız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Çalış ise, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti ve araştırma üniversitesi olarak, gerek akademik, gerekse öğrencilerin yaptıkları araştırma projelerine her zaman destek vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz Çalış, Enerji Sistemleri Hidromobil Takımı öğrencilerine plaket, öğrenciler ise Rektörümüz Çalış’a çiçek takdim etti.

Enerji Sistemleri Hidromobil Takımından Rektörümüze Ziyaret Enerji Sistemleri Hidromobil Takımından Rektörümüze Ziyaret Enerji Sistemleri Hidromobil Takımından Rektörümüze Ziyaret
21 Kasım 2018 Çarşamba
Rektörlük Duyuruları