Erciyes Teknopark “Benim İşim Girişim Yarışmasının” 1. Dönem Kazananları Belli Oldu

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışmasının 1. dönem finali ve ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında dereceye giren girişimci öğrenci takımlarına ödülleri takdim edildi.

Erciyes Teknopark A.Ş.’de gerçekleştirilen protokol, yarışma ve ödül töreni programına, Vali Süleyman Kamçı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Erciyes Teknopark Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ile çok sayıda firma temsilcisi ve öğrenci katıldı.

Etkinliğinin açılış konuşmalarında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, genç girişimciliğini önemine vurgu yaptılar.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise sözlerine, Batman’ın Gercüş İlçesi kırsalında 7 askerimizin şehit düştüğü ve 2 askerimizin yaralandığı menfur terör saldırısını kınayarak başladı.

Rektör Çalış, “Türkiye, genç nüfusu ile teknolojik gelişim ve üretim açısından çok büyük bir potansiyele sahip şanslı ülkelerden biridir. Ülkemizde 10 Araştırma Üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitemiz, gerek bulunduğu şehre, gerekse ülkemize, bilimsel araştırma ve teknolojik gelişim adına önemli katkı vermektedir. Ana ortağı ve yöneticisi olduğumuz Erciyes Teknopark, Kayseri’deki geleneksel girişimciliği teknolojik girişimciliğe dönüştürmek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu anlamda oluşturduğumuz Sera Kuluçka Programında girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini, ürettikleri bu iş fikirlerini ürüne dönüştürüp pazara sunmalarını ve başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kuluçka programıdır. Fiziksel alt yapı imkânlarının yanında eğitim ve yatırımcı görüşmeleri hizmetleri de sunduğumuz SERA programında, 2014 yılından bugüne kadar toplamda 36 proje şirketleştirilmiş ve bu şirketlerin 1 Milyon TL özel yatırım ve 6 Milyon TL kamu fonu almalarını sağlanmıştır. Erciyes Teknopark olarak Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi için ‘Benim İşim Girişim’ yarışmasının düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü imzaladık. Bu yarışma ile bölgemizde teknoloji geliştirme içerikli, ticari değer taşıyan, yenilikçi iş fikirleri olan girişimci adaylarının, ekipleriyle birlikte iş fikirlerini hayata geçirmelerinin teşvik edilmesi amaçlandı. Finale kalmaya hak kazanan 10 takım yaklaşık 8 ay boyunca yoğun bir tempoyla nitelikli eğitimler ve rehberlik desteği aldılar. Bu süreçte de Sera Kuluçka Merkezi’nin tüm imkânlarından ücretsiz faydalandılar. Bugün burada jüri karşısına çıkacak olan 7 ekipten ilk 3’ünü belirleyeceğiz” diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı da, Türkiye’de teknolojik anlamda yaşanan gelişmeler ve genç kuşakların teknolojiye olan ilgisinin umut verici olduğunu söyledi.

Vali Kamçı, “TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı Uygulayıcı kuruluşu olan Erciyes Teknopark olarak 500’den fazla girişimci adayı hazırlanmış ve 57 girişimci takım BIGG programına Erciyes Teknopark aracılığı ile başvurmuş ve bunların 36 tanesi destek almaya hak kazanarak şirket kurmuşlardır. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı da Sera Kuluçka merkezinin işlevselliğinin arttırılması ve daha fazla sayıda Girişimci Takımla TUBİTAK BIGG programına başvuruda bulunan Girişimci Takım sayımızı arttırmak amacı ile 2017 yılında başlanılan işbirliğinin meyvelerini bugün yiyoruz. Prototip üretimi konusunda Türkiye’de ilk defa, sadece startap olarak şirket kurmuş firmalara değil; fikir aşamasında olan gençlere sağlanan bu destekle Gençlerimizin hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakalamış ve Kayseri olarak bir farka imzamızı atmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ilkini düzenlediğimiz yarışma kapsamında 245 başvuru alınmış ve 71 Takım ön elemeyi geçerek Girişimcilik Kampına katılmaya hak kazanmıştır. Ve bugün gördüğünüz gibi bunlardan son 7’ye kalan takımlar prototiplerini üreterek karşınıza çıkmıştır. Bu çabalarımızın, Girişimcilik konusundaki farkındalığın arttırılması ve Girişimciliğin de bir kariyer fırsatı olarak gençlerin aklında yer etmesi konusunda katkı sağlayacağını temenni eder; Yarışmanın teknik arka planında çalışan tüm ORAN Kalkınma Ajansı personeline, Kayseri Yatırım Destek Ofisi’ne ve Erciyes Teknopark çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ORAN ve ERÜ arasında ‘Benim İşim Girişim Yarışması 2. Dönem İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Protokol imzasının ardından  “Benim İşim Girişim” yarışmasında ilk altıya giren takımlar proje sunumları gerçekleştirdi.

Yarışma sunumlarının ardından BKare ekibi “Gıdalar için Koruyucu Biyojel” projesi ile birinci, “Bebekler için Vücut Fonksiyonlarını Ölçen IOT Bileklik” projesi ile Babythings ekibi ikinci ve “Ev Tipi Bebek İdrar Enfeksiyon Test Kiti” projesi ile BabyLab ekibi ise üçüncü  oldu.

Dereceye giren takımlara hediyeleri veridi.

Video için tıklayınız

04 Ekim 2018 Perşembe