×
×
HABERLER
Erciyes Teknopark “Benim İşim Girişim Yarışmasının” Ödül Töreni Gerçekleştirildi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Erciyes Teknopark “Benim İşim Girişim Yarışmasının” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışmasının 2. dönem finali ve ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında dereceye giren girişimci öğrenci takımlarına ödülleri takdim edildi.

Erciyes Teknopark A.Ş.’de gerçekleştirilen protokol, yarışma ve ödül töreni programına, Vali Şehmus Günaydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Etkinliğinin açılış konuşmalarında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, yarışmanın önemine vurgu yaptılar.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknoparkın son derece önemli işler yaptığını belirtti.

Rektör Karamustafa, “Burada girişimci ruhu geliştirmek, üniversite-sanayi entegrasyonu sağlamak, gençlere fırsatlar oluşturmak, onlara ufuk açmak, girişimci ruhu teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak için kuluçka merkezi var. Kuluçka merkezinde çocuklar gelip fikir geliştirebiliyorlar. Geliştirdikleri fikri hocalarının, danışmanlarının önderliğinde harekete geçirebiliyorlar. Bizde maalesef çoğu kez başarısız olmamızın en önemli unsurlarının biri olarak kolektif çalışma ruhunu yeterince harekete geçirememeyi gösterebiliriz. Erciyes Teknoparkın, Oran Kalkınma Ajansının burada yaptığı, kolektif çalışma ruhunu öğrencilere aşılamaktır. Paylaşma, birbirinden öğrenme, sinerji oluşturma ruhunun oluşması açısından da her iki kurumu da tebrik ediyorum. Erciyes Teknoparkın ve Oran Kalkınma Ajansının bu konudaki birlikteliği son derece önemlidir” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış konuşmasında günümüzde hızla değişen teknolojik ilerlemeleri takip ederek, tüketen değil, üreten bir toplum olabilmek için herkese önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Rektör Çalış, “Nüfusun yaklaşık % 16’sını gençlerin oluşturduğu ülkemiz bu gelişme ve ilerlemeyi takip edip, rekabet ve kalkınma sürecinde geride kalmamak adına önemli bir şansa sahiptir. Ülkemizde son yıllarda artan destek programları da bu sürece büyük katkı sağlamaktadır. Biz de Türkiye’nin 11 araştırma üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesi ve Türkiye’nin önde gelen teknoparkları arasında yer alan Erciyes Teknopark olarak teknolojik girişimciliğin yaygınlaşması amacı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda Erciyes Teknopark çatısı altında oluşturduğumuz Sera Kuluçka Merkezi, girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kuluçka programıdır. Erciyes Teknopark olarak bünyemizde yaklaşık 230 firma Ar&Ge çalışmalarını yürütürken, Sera Kuluçka Merkezi aracılığı ile de yeni girişimcilerin yetişmesi adına beş senedir önemli projeler hayata geçmektedir.  Sera Kuluçka Merkezi’nde bölgemizde yer alan girişimci adaylarının yenilikçi ve katma değerli iş fikirlerinin ürüne/hizmete akabinde büyüyen şirketlere dönüştürülmesi konusunda ön kuluçka ve kuluçka hizmetleri sunulmaktadır. Bölgemizde teknoloji tabanlı girişimciliğin öneminin anlaşılmasını sağlayıp, bu girişimciliğin yaygınlaşmasını sağlamak adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile birlikte 2017 yılında başlattığımız Benim İşim Girişim Yarışması ile de kısa zamanda hedefe ulaşma yolunda önemli mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Girişimcilik ekosisteminin bölgemizde ilerlemesi adına katkı sağlayan, çaba sarf eden tüm katılımcılara, bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, kazanan ekipleri de şimdiden tebrik ederim. Bölgemizin kalkınması adına bizimle işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yürüten ORAN Kalkınma Ajansı yönetimine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında,  “Ülkemizin ve milletliğimizin geleceği için hep ifade ediyoruz. Daha çok çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Tabi üretmek içinde yeni fikirlerin, yeni girişimlerin olması lazım. Bugün dünyada rekabet etmek kolay değildir. Diğer ülkelerle rekabet edebilmemiz, öne geçebilmemiz için, teknolojimizin ileri seviyede olması lazım. Teknolojimizi sürekli geliştirmemiz lazım. Yani bir yerde durduğumuz zaman elin oğlu gelir sizi geçer. O yüzden sürekli kendimizi geliştireceğiz.  Erciyes Teknopark, Oran Kalkınma Ajansı işbirliği ile iki yıldır çok güzel çalışma yapılıyor. Gençlerimize fırsatlar sunuluyor. Öğrencilerimize fırsatlar sunuluyor. Gelin bir fikriniz varsa, bir düşünceniz varsa, bunu hayata geçirin, bu fırsat veriliyor. Hocalarımızın çalışmaları, öğrencilerimizin gayretleri, fikirlerin oluşmasında çok önemli. Az önce arkadaşlarımız ifade ettiler. Vazgeçmek yok. İnsanlar düşebilir. Eğer düştüğünüzde kaybettiğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Düştüğünüzde vazgeçerseniz kaybedersiniz. O yüzden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ORAN ve Erciyes Üniversitesi arasında “Benim İşim Girişim Yarışması 3. Dönem İşbirliği Protokolü” imzalandı. 

Protokol imzasının ardından   “Benim İşim Girişim” yarışmasında ilk 9’a giren takımlar proje sunumları gerçekleştirdi.

Yarışma sunumlarının ardından parmak kontraktürü açma cihazı projesi ile birinciliği DVC Grubu Ekibi,  Multiplayer Bulmaca Oyunu ile TRD Game Ekibi ikinciliği ve Stem Eğitim Platformu projesi ile Stem Fabrikam ekibi ise üçüncülüğü, Soba ve Doğalgaz Zehirlenmeleri İçin Erken Uyarı Sistemi projesi ile Cankat.İ.O. ekibi ise jüri özel ödülünü kazandı.

Dereceye giren takımlara hediyeleri veridi.



 Video için tıklayınız
03 Ekim 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER