Erciyes Teknopark A.Ş. ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle ile daralan geleneksel ekonomiden kurtulma yolları, erken aşama yatırım pazarı fırsatları, rekabet üstünlüğü elde etme ve teknoloji yatırımları yapan iş insanlarının tecrübe paylaşımları üzerinden iş dünyasında yeni bir farkındalığın oluşturulması için “Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” düzenlendi.

Ramada Resort by Wyndham Erciyes Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğinin açılış konuşmalarında ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çektiler.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Teknopark olarak bölgede teknoloji ve yenilik tabanlı işletmelere yatırım yapılmasını ve bu işletmelerin de uzun vadeli büyüyebilmeleri gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Rektör Çalış, “Türkiye’nin 14’üncü ve Anadolu’nun ilk akredite melek yatırımcı ağı olan Erciyes Melek Yatırım Ağı (ERBAN) teknoloji tabanlı iş fikirlerine yatırım arayan girişimcilere, bünyesinde yer alan yatırımcılar tarafından fon sağlanması adına Erciyes Teknopark çatısı altında hizmet vermektedir. Erciyes Melek Yatırım Ağı (ERBAN) bir yandan bilgi, deneyim ve sermaye sahibi kişilere lisans alarak çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da finans desteği ile katma değerli projelerin hayata geçirilmesi ve büyümelerine katkı sağlanması amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Erciyes Melek Yatırım Ağı’nda bugün itibari ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yatırımcı lisansı verilen 27 melek yatırımcı bulunmaktadır. Sırada bekleyen 22 yatırımcının da melek yatırımcı lisansları alınarak ekosistem desteklenmeye devam edecektir. Erciyes Melek Yatırım Ağı’nda 2019 yılında toplam 6 ileri teknoloji geliştiren şirkete yatırım gerçekleştirilmiştir. Bugün burada sektörün önemli temsilcileri, yatırımcılar, girişimciler Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi’nde bir araya gelerek ülkemizdeki değişen yatırım süreçlerini değerlendireceğiz. Kayseri’de şehrimizin zirvesi Erciyes’te ulusal çapta böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, “Teknoloji, İnovasyon ve Bölgesel Kalkınma Fonu”, “Technology Showcase”, “Yeni nesil Finansal Mimari”, “Daralan Ekonomiden Kurtulma Yolları”, “Geleceği Kavrayın Dönüşümü Yönetin”, “İş Dünyasını Bekleyen Yeni Fırsatlar”, “Aile Şirketlerinde Girişim Sermayesi Fonu Nasıl Kurulabilir?”, “ Türkiye’nin Başarı Hikâyeleri” konularındaki sunumlar ile devam etti.

Video için tıklayınız

Erciyes Teknopark Tarafından “Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” Düzenlendi Erciyes Teknopark Tarafından “Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” Düzenlendi Erciyes Teknopark Tarafından “Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” Düzenlendi
14 Ocak 2020 Salı
2015 - 2020 © ERÜ Web İçerik Yönetim Sistemi