Erciyes Teknopark Yönetimi, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Erciyes Teknopark Yönetimi, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Yönetimi, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan Rektörümüz Çalış, “Göreve geldiğimizde şunu söyledik. Üniversite-sanayi işbirliği hep lafta kalıyor. Biz gerçekten icraata geçirmek istiyoruz. Kampüste üniversite değil sahada üniversite istiyoruz demiştik. Bunun içinde OSB içerisinde bir kuluçka merkezi yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 8 milyon maliyetli bir kuluçka merkezi yapacağız. Bunun yarı maliyetini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından temin etmeye çalışacağız, bir kısmını ise üniversite olarak biz karşılayacağız.  Geri kalanı da OSB, Sanayi Odası Başkanı ve sanayicilerimizin katkısı ile yapacağız. En azından ilk adımı atmış olacağız. Gerçekten Teknoparkımız ile övünüyoruz. Şöyle ki! Türkiye’de ilk üçe giren ve genç teknoparklar içerisinde birinciliği vermeyen Teknopark’a sahibiz. Bu bizim için çok önemlidir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın konuşmasının ardından Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, Teknopark’ta yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Etkinlik, basın mensuplarının Erciyes Teknopark’ı gezmesinin ardından sona erdi.

09 Ocak 2019 Çarşamba