Erciyes Üniversitesi’nde “Düşüncenin İzinde” Konferansı Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi’nde “Düşüncenin İzinde” Konferansı Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen “Düşüncenin İzinde” konferans serisi Edebiyat Fakültesi konferans salonu’nda gerçekleştirildi. Otuzuncusu gerçekleştirilen konferansın konusu Michael Foucault’du. Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Veli Urhan tarafından sunulan konferans öğrenciler ve öğretim üyelerinin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Konferans öncelikle Prof. Dr. Arslan Topakkaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Prof.Dr. Veli Urhan, Foucault’un eserlerini tanıtarak giriş yapıldı.

Eser analizi ile birlikte Prof.Dr. Veli Urhan, Foucault’un temel kavramlarını ortaya koymaya çalıştı. Bu bakımdan “episteme, özne, iktidar, sonsuzluk ve sonluluk” gibi kavramların analizi yapıldı.

Konferans boyunca Foucault hakkında temel bilgiler veren ve filozofun düşünce tarihini nasıl değerlendirdiği üzerine konuşan Veli Urhan, Focault okumanın günümüzü anlamamız açısından önemine de dikkat çekti.

Porf. Dr. Veli Urhan’ın sunumunun ardından konferans soru cevap şeklinde devam etti. Konferansın sonunda Üniversitemiz adına Prof.Dr. Veli Urhan’a sunumundan dolayı bir plaket takdim edildi.

28 Kasım 2017 Salı