Erciyes Üniversitesi’nde Afrika’nın Geleceği Konuşuldu
Erciyes Üniversitesi Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Afrika’nın Geleceği” konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Genel Sekreter Doç. Dr. Eyyup Ecevit, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay, İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Daimi Temsilcisi Aydın Nurhan, ERÜ Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Erdem’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ERÜ Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Erdem, “ Suudi Arabistan’dan, Almanya’dan, Amerika’dan, Avusturya’dan çok sayıda İslam Teşkilatı Örgütü Üyesi şimdi Afganistan’da belli bir süredir daimi temsilcilik görevi yapmaktadırlar. Bu görevi çok büyük özveri ile gerçekleştirmektedirler. Çünkü bir otel odasında ülke menfaati için çalışmak oldukça zordur. Bunu görev aşkı dışında başka bir ifadeyle tanımlayamayız” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Daimi Temsilcisi Aydın Nurhan ise konuşmasında, “ Afrika’dan aklımda kalan üzücü birkaç konu bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi Batılılar tarafından Afrika’nın adının, dilinin ve dininin değiştirilmesidir. Yani Afrika’nın kimliğinin yok edilmesidir. Ne yazık ki, Bazı Afrikalılar bu durumu benimseyerek, Batı Kültürünü Batılılardan daha çok savunmuşlardır” diye konuştu.

Video için tıklayınız
Erciyes Üniversitesi’nde Afrika’nın Geleceği Konuşuldu Erciyes Üniversitesi’nde Afrika’nın Geleceği Konuşuldu Erciyes Üniversitesi’nde Afrika’nın Geleceği Konuşuldu
07 Mart 2017 Salı
Erciyes Üniversitesi, 38039 Kayseri / Türkiye I Telefon: +90 352 207 66 66