Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde öğretim elamanlarına yönelik ölçme değerlendirme eğitimi 22 Ocak 2018 tarihinde Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu toplantı Salonunda 4 Oturum olarak düzenlenmiştir.

İlk oturum Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Yahya POLAT yaptığı açılış konuşmasıyla başlamıştır. Bu bölümde Doç.Dr.Yahya POLAT tarafından eğitim programının önemine dair hususlar ele alınmış ve ayrıca mevcut durum analizi yapılarak ulaşılması hedeflenen beklentiler ortaya konulmuştur.

İlk Oturumda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr.Gör. Kenan KOÇ ölçmede dikkat edilmesi gereken hususlara değinmiş ve ölçme esnasında yapılan hataların üzerinde durmuştur. Ayrıca ölçme araçları ve bu araçların niteliklerinin nasıl olması gerektiği hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Bu oturum sonunda salondaki dinleyicilerin konu hakkındaki soruları cevaplandırılmış ve öneriler üzerine tartışılmıştır.

2.Oturumda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanı Ögr.Gör. Kenan KOÇ geleneksel ölçme araçlarını konu alan sunumunda ölçme araçlarının tanımlamalarını yaparak bu araçların uygulamalarına ilişkin örneklerle sunumunu tamamlamıştır. Katılımcı öğretim elemanlarının ise kendi derslerinde uyguladıkları ölçme araçlarına ilişkin örnekler vermesi ve bu örnekler üzerine yapılan tartışmalarla eğitim tamamlanmıştır.

3. Oturumda Yrd. Doç. Dr. Aydoğan SOYGÜDEN başlıca süreç ve performans değerlendirme araçları hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Konuşma sonunda katılımcılarla soru-cevap yöntemiyle bilgi ve görüş paylaşımı yapılmıştır.

Son Oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Aydoğan SOYGÜDEN süreç değerlendirme araçlarının uygulanması ile ilgili bilgileri katılımcılara aktarmıştır. Sunum sonrasında katılımcılarla gruplar halinde süreç değerlendirme araçları üzerine tartışmalar yürütülmüş, konuyla ilgili deneyimleri ve önerilerini birbirleriyle paylaşma imkânı bulmuşlardır. Oturumun sonunda eğitim hakkında genel bir değerlendirmede bulunmuş, eğitmenlere ve farklı bakış açılarının ortaya çıkmasına katkı sağlayan katılımcılara teşekkür etmesiyle ölçme ve değerlendirme eğitimi tamamlanmıştır.

26 Ocak 2018 Cuma