Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik Birim Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde öğretim elemanlarına yönelik ölçme ve değerlendirme eğitimi 07 - 08 Şubat 2018 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda 4 oturum şeklinde düzenlendi.

İlk oturum İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa AKDAĞ’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Eğitim programının önemine dikkati çeken AKDAĞ; mevcut durumun analizini yaptı, hedeflenen beklentileri ortaya koydu.

Ardından söz alan İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan GÜLLÜPUNAR, ölçme ve değerlendirmenin önemini vurgulayarak ölçmede dikkat edilmesi gereken hususlar ve ölçme esnasında yapılan hataları anlattı, ölçme araçları ve bu araçların hangi niteliklere sahip olması gerektiği hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Oturum sonunda İletişim Fakültesi akademisyenleri konu hakkındaki sorularını yöneltti ve öneriler üzerine tartışıldı.

İkinci oturumda İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa KOÇER, geleneksel ölçme araçlarını konu alan sunumunda bu araçların uygulama esasları hakkında bilgi verdi. Koçer, başlıca süreç ve performans değerlendirme araçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcı öğretim elemanlarının kendi derslerinde uyguladıkları ölçme araçlarına ilişkin örnekler sunularak bu örnekler üzerine tartışıldı.

Üçüncü oturumda İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vahit İLHAN, süreç değerlendirme araçlarının uygulanması ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı. Sunum sonrasında katılımcılarla gruplar halinde süreç değerlendirme araçları üzerine tartışmalar yürütüldü. Konuyla ilgili deneyimler ve öneriler paylaşıldı.

Oturumun sonunda Mentör Yrd. Doç. Dr. M. İzzettin YILMAZER ile birlikte eğitim hakkında genel bir değerlendirme yapıldı. Katılımcıların bu amaçla hazırlanan anketi cevaplandırmasının ardından eğitim tamamlandı.

09 Şubat 2018 Cuma