Akademik Başarı ve Haberler
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerine YEVDES Proje Desteği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürüttüğü "Belediyeler ve Üniversiteler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES)" kapsamında ERÜ-Enerji Dönüşümleri ve Araştırma ve Uygulama Merkezi öğretim üyelerimizin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği eğitimleri için 2 adet proje başvurusu, 63'ü üniversite, 141'i belediye olmak üzere toplam 204 kurumdan 348 adet başvuru arasından her iki dalda da 95 puanla 3. olmuştur. Projeler kapsamında Üniversitemiz, gerçekleştirilecek yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği eğitimleri, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteğinden faydalanacaktır.

Üniversiteler Tarafından Geliştirilmiş Yenilenebilir Enerji Projeleri

Tablo 1: Üniversiteler Tarafından Geliştirilmiş İlk 3 Yenilenebilir Enerji Projeleri

Üniversiteler Tarafından Geliştirilmiş Enerji Verimliliği Projeleri

Tablo 2: Üniversiteler Tarafından Geliştirilmiş İlk 3 Enerji Verimliliği Projeleri

Ayrıca, ERÜ-Enerji Dönüşümleri ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. M. Serdar Genç ve Seyrani Ziraat Fakültesi öğretim üyelerimizden Dr. Bahadır Demirel’in takım liderliğini üstlendikleri araştırma gruplarının sunmuş oldukları projeler de (YEVDES) - üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Değerlendirme sonucunda üniversiteleri bünyesinde geliştirdikleri Ar-Ge projeleri için uzman desteği alacak araştırma grupları şu şekilde sıralandı:

AB Üye Devletlere yapılacak çalışma ziyaretlerine katılacak araştırma grupları ise şu şekilde belirlendi:

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

10 Haziran 2020 Çarşamba
Akademik Başarılar