Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde öğretim elamanlarına yönelik ölçme değerlendirme eğitimi 5-6 Şubat 2018 tarihlerinde, Fakülte Toplantı Salonu ve Derslik 9’da düzenlenmiştir. Eğitimler iki günlük süreçte 4 oturum şeklinde, toplam 16 saat olarak gerçekleştirilmiştir. Eğitim programını Sağlık Bilimleri Fakültesi ölçme değerlendirme ekibinden üç, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan üç öğretim elemanı ve Eğitim Fakültesinden bir mentör yürütmüştür. Eğitime Sağlık Bilimleri Fakültesinden 43 öğretim elemanı katılmıştır.

İlk gün sabah oturumu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlamıştır. Prof. Dr. Sultan Taşcı konuşmasında üniversitemizin kalite politikası çerçevesinde düzenlenen bu eğitimlerin öneminden ve ulaşılması istenen hedeflerden bahsetmiştir. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mentörü Doç. Dr. Oktay Bektaş tarafından “ölçme ve değerlendirmede temel kavramlar” “ölçmede dikkat edilmesi gereken konular” ve “geleneksel ölçme araçları” anlatılmış ve katılımcılarla karşılıklı değerlendirmeler yapılarak birinci günün teorik eğitimleri tamamlanmıştır.

Eğitiminin ikinci günü sabah oturumunda; öğretim elemanları gruplar halinde geleneksel ölçme araçlarına ilişkin getirdikleri soruları; soru tipine, kazanımlarına ve taksonomik kurallara göre değerlendirmişlerdir. Daha sonra Doç. Dr. Oktay Bektaşbaşlıca süreç ve performans değerlendirme araçları” hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Öğleden sonraki oturumda ise katılımcılar alternatif ölçme yöntemlerine ilişkin grup çalışmaları yapmışlardır. Çay arası sonrasında Doç. Dr. Oktay Bektaş iki gün süren eğitim hakkında genel bir değerlendirme yapmıştır. Ayrıca katılımcı öğretim elemanlarına Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından hazırlanan “Eğitim Değerlendirme Anketi” uygulanmıştır. Günün sonunda Prof. Dr. Sultan Taşcı, mentör Doç. Dr. Oktay Bektaş’a ve katılımcılara teşekkür etmesiyle ölçme ve değerlendirme eğitimi tamamlanmıştır.

14 Şubat 2018 Çarşamba