Erciyes Üniversitesi TÜBİTAK 1001 Başarısı

TÜBİTAK Araştırma Destekleri Daire Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen TÜBİTAK 1001 programı kapsamında 2019 yılında Erciyes Üniversitesi araştırmacıları tarafından başvurusu yapılan 14 proje desteklenmeye hak kazanarak önemli bir başarıya imza atılmıştır.

Kabul oranlarının giderek düştüğü, rekabetin ve çıktının öneminin giderek arttığı bir dönemde sosyal, beşeri bilimlerden kutup araştırmalarına, mühendislik bilimlerinden yaşam bilimlerine kadar bir çok alanda proje desteği alan araştırmacılarımız aynı zamanda 11. Kalkınma Planı’nda belirtilen nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, gelecek nesillere bilgi birikimlerini aktarmak ve proje kültürü kazandırmak için toplamda 14 projede 49 öğrencinin bursiyer olarak fonlanmasını bu gençlerin araştırma inovasyon ekosisteminde aktif olarak çalışmaları sağlamışlardır. Bu verilere ek olarak 9 projede Üniversite-Üniversite ortaklığı, 1 projede ise Üniversite-Sanayi ortaklığı sağlanmış olup toplamda tüm projelerden kurum katkı payı ve teşvik ikramiyeleri hariç 6,8 Milyon TL araştırma bütçesi alınması sağlanmıştır.

2019 Yılında ayrıca Erciyes Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında hem proje başvurusu hem de kabulü anlamında oldukça önemli bir farkındalık kazanmış toplam SOBAG alanında yapılan 24 adet 1001 başvurusundan toplam bütçesi 1 Milyon TL’yi bulan 2 proje ile destek almaya hak kazanmıştır. Ayrıca bu yıl ikincisi açılan KUTUP 1001 çağrısı kapsamında Erciyes Üniversitesi 2. Defa Kuzey Kutbunda araştırma yapmak üzere araştırmacı göndermeyi başarmıştır.

Tüm bu başarılara imza atan araştırmacılarımızı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Araştırma alanı bazında kabul sayılarımız:.

Destek alan araştırmacılarımız, projeleri ve alanları

27 Mayıs 2020 Çarşamba
2015 - 2020 © ERÜ Web İçerik Yönetim Sistemi