Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza ÇAKIR, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim COŞKUN ile birlikte Erciyes Teknopark’ta incelemelerde bulundu.

Bölgede yer alan binalar ve bölgenin en büyük kuluçka programı olan SERA Ofisi ziyaret eden Çakır, çalışmakta olan genç girişimcilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Ardından Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) personeli ile bir araya gelen Prof. Dr. Çakır’a personel yaptıkları çalışmalar ve yürüttükleri görevler hakkında bilgi verdi. Çakır burada personele hitaben yaptığı konuşmada, SERA’nın öneminden bahsetti ve Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin boş zamanlarını SERA ofislerinde değerlendirmeleri için gereken çalışmaların başlatılacağını, ETTO uzmanlarının belirli periyotlarla öğrenciler ile bir araya gelerek girişimcilik ve projeler hakkında seminerler düzenlenmesi için gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi. Erciyes Üniversitesi’nin üretmiş olduğu fikri hakların bundan böyle daha yoğun bir biçimde tespit ve tescil edilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını, bu konu için patent teşviklerinin kısa zamanda uygulamaya konulacağını bildiren Çakır,  ETTO’nun üniversite ile sanayi arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.  Akademisyenlerin sanayi ile birlikte uygulanabilir ar-ge çalışmaları yürütmeleri için teşvik edileceğini, sanayiye uygulanabilir yüksek lisans ve doktora tezlerinin sayısının artması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Çakır “Gerçekleştirilen projeler, verilen hizmetler ve elde edilen başarılardan ötürü tüm personele teşekkür ederim”

Vekil Rektör konuşmasını tamamlarken Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Erciyes Üniversitesi'nin 15 puan üzerinden 14,8 puan alarak Türkiye birincisi olmasında, endekse gönderilmiş olan verilerin başarılı bir şekilde hazırlanmasında Erciyes Teknopark ve ETTO’nun büyük katkısı olduğunu ifade ederek, gerçekleştirilen projeler, verilen hizmetler ve elde edilen başarılardan ötürü tüm personele teşekkür etti. Çakır, Gösterilen başarıdan ötürü ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun’a, Genel Müdür Bilgin Yazlık’a ve Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş’e teşekkür etti ve gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bir rapor hazırlanmasını isteyerek ziyaretini sonlandırdı. Vekil Rektör Çakır’ın ziyaretinin akabinde Teknopark'ın ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin genel tanıtımı ve faaliyetler ile birlikte, teknopark bünyesinde yazılan, yürütülen ve başarı ile sonuçlandırılan projeler hakkında bilgilerin yer aldığı rapor, Genel Müdür Bilgin Yazlık ve Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş tarafından. ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır’a sunuldu. Rektörlük makamında gerçekleşen sunumda, hazırlanan raporu inceleyen ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, başarılı çalışmalarından dolayı Erciyes Teknopark Yönetimi’ne tekrar teşekkür etti.

10 Temmuz 2015 Cuma