Erciyes Üniversitesi ile Kayseri SMMMO Arasında “Uygulama Dersi İşbirliği Protokolü” İmzalandı

Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMMO) Odası arasında “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama Dersi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Akın Ünal, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, Kayseri SMMMO Başkanı Anfer Yılmaz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Protokol törenin açılış konuşmasını yapan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, düzenlenen protokoldeki amaçlarının öğrencilere hem staj imkânı, hem de iş imkânı sağlamak olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Boztosun, “Öğrencilerin teorik bilgilerinin yanı sıra pratik bilgilerini de geliştirebileceği, hem kendilerine, hem de sektöre faydalı olabileceği bir profil ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu protokol ile bunu başardığımız kanaatindeyiz. 4. sınıf öğrencilerimiz uygulamalarına başladılar. Geri dönüşlere baktığımız zaman, hem sektörden, hem de öğrencilerimizden ciddi bir memnuniyet söz konusu. Bunun için de ‘başarmışız’ diye düşünüyoruz. Öğrencilerimiz iki gün bizde teorik derslerini görüyorlar, üç günde Mali Müşavireler Odası, Serbest Bölge ile Organize Sanayi Bölgesinde pratik bilgi ile donanıyorlar. Uzmanlaşma dediğimiz işi başardığımız kanaatindeyim” dedi.

Kayseri SMMMO Başkanı Anfer Yılmaz ise, güzel bir projeye imza attıklarını söyledi. Anfer Yılmaz, “Yapılan bu protokolü bizler bir vatandaşlık görevi ve istihdama katkı olarak görüyoruz. Ailelerin beklentisi okul bittikten sonra bir iş imkânının hemen sağlanmasıdır. Sektörde personel açığı var.  Hocalarımız sayesinde biz bu açığı bir nebze de olsa aşacağız. Oda olarak her zaman üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında, amaçlarının mezunların önünü açmak ve sektörde yer almalarını sağlamak olduğunu kaydetti

Rektör Güven, “Öğrencilerimizin burada aldığı eğitimin zamanla pratik eğitime dönüşmesi için imzalanan bu protokolleri önemsiyoruz. Başka alanlarda da protokoller yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hem öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için, hem de mesleğe kazandırılması anlamında ve istihdam anlamında büyük katkısı olacak. Belki de sahada öğrencilerimiz girişimciliği de öğrenecekler” şeklinde konuştu.

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin büyük bir kısmının devlet kapısını gözlediğini, aslında dünyada durumun böyle olmadığına dikkat çeken Rektör Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizde zaman içerisinde buna dönüşmek zorundayız.  Herkes kendi işini kurabilmeli ve buna cesaret edebilmelidir. Bu stajlar, sahada çalışmalar, sizlere bunları kazandıracaktır. Alternatifler bulmanızı sağlayacaktır. Bir kısmınız staj yaptığınız yerde iş bulacaksınız. Bir kısmınız da belki kendi işyerlerinizi açacaksınız. Bu açıdan protokolü önemsiyoruz.”

Konuşmaların ardından Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü öğrencilerine staj imkânı sağlayacak işbirliği protokolüne, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ile Kayseri SMMMO Başkanı Anfer Yılmaz imza attı.

Video için tıklayınız
27 Kasım 2017 Pazartesi