×
×
HABERLER
Fen Fakültemiz Tarafından “Fen ve Edebiyat Fakülteleri Programlarında Kalite ve Akreditasyon” Konulu Panel Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Fen Fakültemiz Tarafından “Fen ve Edebiyat Fakülteleri Programlarında Kalite ve Akreditasyon” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından “Fen ve Edebiyat Fakülteleri Programlarında Kalite ve Akreditasyon” konulu panel düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özen Tok ile akademisyenler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay da konuşmasında üniversitenin kalite ve akreditasyon faaliyetlerini anlattı.

Rektör Yardımcısı İlkay, “Biz Erciyes Üniversitesi olarak araştırma odaklı bir üniversiteyiz. Ama aslında bu dört tema üzerinde çok çalışıyoruz. Bunlar eğitim- öğretim, araştırma- geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi olmak üzere. Bizim şuanda 16 programımız akredite üniversitemizde. Türkiye’de en fazla akredite programı olan üniversitelerden biriyiz. Ve bu yıl hedefimiz akredite sayımızı otuza çıkarmak. Dolayısıyla biz aslında bütün fakültelere bu çalışmaların başlatılması için yazı yazdık ve bunun takipçisi olduk. Bu konuda da yönetim olarak onların önünü açmaya, hem bu konuda bir farkındalık kazandırılması, hem de bu çalışmaların doğru bir şekilde yürütülmesi ve bunun sonuçlarını tabi eğitim- öğretim kalitemizin artırılmasına bunun katkı olarak sunulması amacındayız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Fen ve Edebiyat Fakülteleri Programlarında Kalite ve Akreditasyon” konulu panele geçildi.

Panelde, Prof. Dr. Yavuz Ataman, “Fen ve Edebiyat Fakülteleri Programlarında Kalite- Akreditasyon Çalışmalarının Gerekliliği ve Önemi”, Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu, “Akreditasyon ve Kalite Çalışmalarına Temel Oluşturan Ölçütler”, Prof. Dr. Talat Özpozan ise, “Akreditasyona Hazırlık ve Değerlendirme Süreci” konularında sunum gerçekleştirdi.

Panel, soru ve cevapların ardından son buldu.

 Video için tıklayınız



03 Ocak 2020 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER