Fen Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde öğretim elemanlarına yönelik ölçme ve değerlendirme eğitimi 07-08 Şubat 2018 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda ve bölüm toplantı salonlarında 4 oturum şeklinde toplam 16 saat olarak düzenlenmiştir. Eğitim programında Fen Fakültesinden 8 eğitmen ve Eğitim Fakültesinden  mentör görev almıştır. Eğitime Fen Fakültesinden 91 öğretim elemanı katılmıştır.

İlk oturum Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK’ün yaptığı açılış konuşmasıyla başlamıştır. Bu bölümde Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK tarafından eğitim programının önemi vurgulanmış, durum analizi yapılarak kalite çalışmaları çerçevesinde ulaşılması beklenen hedefler ortaya konulmuştur. Sonrasında Fen Fakültesi eğitmenlerinden Prof. Dr. Sedat ÖZSOY tarafından “ölçme ve değerlendirmede temel kavramlar” “ölçmede dikkat edilmesi gereken konular” ve “geleneksel ölçme araçları” anlatılmış ve katılımcılarla karşılıklı değerlendirmeler yapılarak birinci günün teorik eğitimleri tamamlanmıştır.

Eğitiminin ikinci günü sabah ve öğleden sonra ilk oturumunda; öğretim elemanları Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölüm toplantı salonlarında gruplar halinde bölüm sorumlu eğitmenleri ile birlikte geleneksel ölçme araçlarına ilişkin getirdikleri soruları; soru tipine, kazanımlarına ve taksonomik kurallara göre değerlendirmeler yapmışlardır. Son oturumda ise memnuniyet anketi ile birlikte genel değerlendirmeler yapılmış ve eğitimler tamamlanmıştır.

20 Şubat 2018 Salı