Genç Fikirde Üniversitemiz 3. Sırada

Genç Fikirde Üniversitemiz 3. Sırada
Üniversite öğrencisi genç girişimci adaylarının Türkiye’nin kalkınması ve büyümesine katkı sağlamaları için TÜSİAD tarafından başlatılan ‘Bu Gençlikte İŞ Var!’ konulu yarışmaya katılımda Erciyes Üniversitesi 3. sırada yer aldı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, vizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’’ proje yarışmasına 3 bin 706 başvuru ile geçtiğimiz yıl katılım rekoru kırıldığı belirtildi. 151 öğrencinin proje başvurusu ile Erciyes Üniversitesi 3. sırada yer aldı.

TÜSİAD tarafından Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak vizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışması bu yıl başvuru rekorunu yeniledi. Geçen yıl 70 il, 144 üniversiteden 3.195 üniversite öğrencisinin katıldığı yarışmaya, bu yıl Türkiye genelinde 73 il ve 152 üniversiteden 3.706 üniversite öğrencisi, 1.426 projeyle başvurdu.
Yarışmaya en çok başvuru yapılan üç üniversite İzmir Ekonomi Üniversitesi (235 öğrenci), Fırat Üniversitesi (173 öğrenci) ve Erciyes Üniversitesi (151 öğrenci) olarak sıralandı. Bu üniversiteleri Anadolu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi takip etti.
Yarışmanın ön eleme etabında üniversite öğrencilerinden oluşan ekiplerin iş fikirleri, yarışma ön jürisi tarafından incelenecek. En yüksek puanı alan ilk 50 iş fikrinin (ilk 30’u asil, sonraki 20’si yedek olmak üzere) 9 Mart’ta kamuoyuna açıklanacak.

Ön elemeyi başarıyla tamamlayan 30 ekip, 15-18 Mart tarihleri arasında İstanbul’da bir eğitim kampında bir araya gelecek. Kampa katılan yarışmacılar bir yandan etkin sunum tekniklerinden pazara çıkış stratejilerine kadar girişimcilik hakkındaki temel konularda eğitim alırken, diğer yandan ekosistemin önemli isimlerinden mentorluk alma fırsatına sahip olacak.
Eğitim kampının ardından 30 yarışmacı ekip, fikirlerini TÜSİAD üye rehberlerine sunacak ve seçilen 12 ekip birer üye ile eşleşecekler. Yarışmacılar 20 Mart – 15 Mayıs tarihleri arasında Türk iş dünyasına yön veren isimlerin bulunduğu rehberler ile birlikte çalışarak iş fikirlerini geliştirme ve iş planlarını oluşturma fırsatı yakalayacaklar.

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nın Ödül Töreni, final jürisi Erol Bilecik, Güler Sabancı, Esin Güral Argat, Buğra Kavuncu ve Nevzat Aydın’ın katılımları ile 17 Mayıs 2017’de İstanbul’da yapılacak. Yarışmanın birincisine 75.000 TL, ikincisine 50.000 TL, üçüncüsüne ise 25.000 TL para ödülü verilecek.

28 Şubat 2017 Salı