×
×
HABERLER
Güzel Sanatlar Fakültemiz 23. Dönem Mezunlarını Verdi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Güzel Sanatlar Fakültemiz 23. Dönem Mezunlarını Verdi

Güzel Sanatlar Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 23. Dönem mezunlarını verdi. Bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel, Müzik, Görsel İletişim Tasarımı ve Seramik ile Cam Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden 70 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe, sanatın önemine dikkat çekti.

Dekan Gökçe, “Sanat ve bilim bir kuşun iki kanadı gibidir, sözünü duymuşsunuzdur. Uçabilmek ve yükseklere uçmak istiyorsak, her ikisine de ihtiyacımız vardır. Ne eksik ne fazla. Sanatın her türlüsü hayatın neşesi, ruhu sevinci her şeyidir. İnsanı insan yapan, insani değerler kazandıran her ortamda başka araca gerek duymadan dil, din, ırk, engelli, engelsiz ayırmadan ötekileştirmeden iletişim kurmamızı sağlayan eşsiz bir araçtır. Fakültemiz bu bilinçle her yıl ülkemize sanatçı ve sanat gönüllüleri kazandırma çabası içerisinde çalışmaktadır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, şunları söyledi:

Rektör Çalış, “Güzel Sanatlar Fakültemiz 1993 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başladı. O günden bugüne kadar yüzlerce binlerce mezun verdi. Her biride şuanda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Değerli velilerimiz, öğrencilerimizle gurur duyabilirsiniz. Çünkü gerçekten kaliteli bir fakülteden mezun oluyorlar. Sanat çok önemlidir. Belki dünyanın kuruluşundan bu yana kadar birçok krallık, imparatorluk kurulmuştur, yok olmuştur, ama sanatları yaşamıştır. Yani sanat bir ülkenin gelişmesinde, büyümesinde ve köklü ülke olmasında en büyük paya sahiptir. O yüzden de sanat ve sanatçılar ülkeler için çok önemlidir. Şimdi bugünkü mezunlarımız ve sanatla uğraşan herkes aslında ülkesine hizmet etmektedir. Ülkemizin değerlerini geleceklere taşımaktadır. Bu bizim için çok önemlidir. Hem tanınırlığız hem de ülkemizin büyüklüğü için.  O yüzden sanata önem veren ülkeler hep büyümüştür. Önem vermeyenler geride kalarak yok olmuştur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, okul birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.



 Video için tıklayınız
25 Haziran 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER