Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde öğretim elemanlarına yönelik ölçme ve değerlendirme eğitimi 26-27 Şubat 2018 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü konser/Konferans Salonu’nda ve Bölüm Toplantı Salonlarında 4 oturum şeklinde 59 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk oturum Mentör Yrd. Doç. Dr. Alparslan GÖZLER'in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Eğitim programının önemine dikkati çeken GÖZLER; mevcut durumun analizini yaptı, hedeflenen beklentileri ortaya koydu.

Ardından birinci ve ikinci oturumda, Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aygül AYKUT, ölçme ve değerlendirmede temel kavramlar, ölçmede dikkat edilmesi gerekenler ve geleneksel ölçme araçları ile ilgili konu başlıklarına ilişkin sunumları gerçekleştirdi.

Oturum sonunda Güzel Sanatlar  Fakültesi akademisyenleri konu hakkındaki sorularını yöneltti ve öneriler üzerine tartışıldı.

İkinci gün Mentör Yrd. Doç. Dr. Alparslan GÖZLER ile birlikte katılımcılarla gruplar halinde süreç değerlendirme araçları üzerine tartışmalar yürütüldü. Konuyla ilgili deneyimler ve öneriler paylaşıldı.

Oturumun sonunda Mentör Yrd. Doç. Dr.  Alparslan GÖZLER ile birlikte eğitim hakkında genel bir değerlendirme yapıldı. Katılımcıların bu amaçla hazırlanan anketi cevaplandırmasının ardından eğitim tamamlandı.

09 Mart 2018 Cuma