Hain Darbe Girişimi ERÜ'de Protesto Edildi

Hain Darbe Girişimi ERÜ'de Protesto Edildi

Rektörlük Tarafından Düzenlenen Hain Darbe Girişimini Tel’in Programına Ellerinde Türk Bayrağı İle Çok Sayıda Öğretim Üyesi Katıldı

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven: “Küçük Bir Azınlık Tarafından Girişilen Menfur Kalkışma, Terör, İhanet Ve Darbe Girişimini Şiddetle Kınıyor Ve Lanetliyoruz”

Devletimiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik hain darbe girişimi Erciyes Üniversitesi’nde Rektörlük tarafından düzenlenen tel’in programı ile protesto edildi.

Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen tel’in programına; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Genel Sekreter Doç. Dr. Eyyup Ecevit, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ile çok sayıda öğretim üyesi ve personel katıldı.

Programda ilk olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk ve darbe girişimi sırasında şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat’ın, Kur’an tilavetinden sonra ise İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven dua etti.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, konuşmasında 15 Temmuz gününün ülkemiz tarihine talihsiz bir gün, Milletimizin şanlı tarihine ise parlak ve şerefli bir gün olarak geçeceğini kaydetti. Rektör Güven, “Küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Onlara en güzel cevap Asil ve Aziz Milletimiz tarafından verilmiştir, verilecektir. Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine ve kim olduğuna bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur” dedi.

Konuşmasında demokratik yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneticilerin ancak halkın oyuyla değiştirilebileceğine vurgu yapan Rektör Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendilerine 15 Temmuz 1099 Haçlı Ordularının Kudüs’ü işgalinin yıl dönümünü darbe tarihi olarak seçen, o gün Haçlı Ordularının Müslümanları katletmesini örnek alarak milletin ve Milletin Meclisinin üzerine bomba ve kurşun yağdıranlar, bu milletin şanlı tarihinden haberdar olmayan zavallılar olduklarını bugün anlamışlardır. Esas amacının Yüce Milletimizin oyları ile seçilen ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı da olan Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ile demokratik seçimlerle gelen Meclisimize karşı olduğu açık olan bu zavallı girişim, aynı zamanda Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya yöneliktir. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olması en önemli tesellimizdir. Bu olumsuz tecrübe Milletimizin demokratik olgunluğa eriştiğinin, ülkemizde artık sadece darbelerin değil, darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının en önemli göstergesidir.

Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin saygın bir eğitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi başta Senatosu olmak üzere tüm organ ve mensuplarıyla, Cumhurbaşkanlığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının ve darbecilere karşı duran Necip Milletimizin daima yanında yer almış ve bundan sonra da yer almaya devam edecektir.

Olaylar sırasında, demokrasiyi korumak ve halkımızın iradesine sahip çıkmak uğruna cansiperane meydanlara koşan ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük katkısı olan, Aziz ve Kahraman Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hain darbe ve terör eylemi sırasında büyük bir liderlik örneği gösteren Cumhurbaşkanımıza, gündelik siyaseti bir kenara bırakarak, milli bir mesele karşısında tarihe altın harflerle yazılacak birlik ve beraberlik örneği sergileyen Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yer alan siyasi partilerimiz ve liderlerine, ilk andan itibaren olayların kontrolünü elinde tutan ve milletimize güven telkin eden Başbakanımıza ve hükümetimize, başta menfur kalkışma esnasında vakar ve metanetini koruyarak milletimizin yanında yer alan Genelkurmay Başkanımız olmak üzere şanlı ordumuzun tüm mensuplarına, Emniyet müdürlerimiz nezdinde cesaret, azim ve kararlılıklarından dolayı tüm kahraman emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Bu menfur olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

Üniversitemiz mensupları arasında bu girişimden dolayı kalbinde sevinç ve umut besleyenler varsa, onları milletin vicdanına ve Allah’a havale ediyorum. Onlar bilmelidirler ki! Bu kurumda asla onlara yer olmayacaktır. Yıkmaya çalıştıkları devletin saygın bir kurumunda barınamayacaklardır. Onları yıkmaya çalıştıkları devleti ve o devletin en önemli kurumlarından olan Erciyes Üniversitesini terk etmeye davet ediyorum. Yoksa devletimizin ilgili organları ve bizler gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz.

İnanıyorum ki! Allah devletimizin ve milletimizin yanında olacaktır. Hepinize geçmiş olsun diyorum. Şehitlerimizden dolayı hepimizin başı sağ olsun. En önemlisi Vatan sağ olsun.”

Rektör Güven’in konuşmasının ardından darbe girişimini tel’in programı son buldu.

Videoyu izlemek için tıklayınız

18 Temmuz 2016 Pazartesi