Harvard Listesindeki Tek Türk Bilim İnsanı Dr. Canan Dağdeviren, ERÜ’de Konferans Verecek

Harvard Üniversitesi listesindeki tek Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, Erciyes Üniversitesi’nde “Sıradışı Bir Hikâye: Biyoloji Eşini Bulur” konulu konferans verecek. Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü tarafından 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat: 11.30’da Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılımın oldukça fazla olması bekleniyor.

Fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne yapıştırılabilir, giyilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yapan Dr. Canan Dağdeviren, Aralık 2014’te Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi Üyesi seçildi. Bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk kişi olan Dr. Dağdeviren, Senior Fellow’lar tarafından verilen en yüksek oyu aldı.

Gençlerin Nobel’i olarak bilinen Science & SciLifeLab ödülünü tıp alanında kazanmış bilim insanı olan Dr. Dağdeviren’in, 25 makalesi, 4 patenti ve 30’un üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunuyor.

22 Mayıs 2017 Pazartesi