Hasan Celal Güzel, Erciyes Üniversitesi’nde

Hasan Celal Güzel, Erciyes Üniversitesi’nde

Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından “Darbeler, Demokrasi ve Yeni Türkiye” konulu konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ve Milli Eğitim Eski Bakanı Dr. Hasan Celal Güzel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Hasan Celal Güzel’in çok önemli görevler üstlenmiş bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

Rektör Güven, “Hasan Celal Güzel, Türkiye’de çok önemli görevler üstlenmiş, 80’li yıllardan sonra siyasette etkili olmuş, birkaç bakanlık yapmış bir şahsiyettir. Siyaseti bıraktıktan sonra Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’ni kurdu. Burada çok önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye, Dünya ve Osmanlı tarihiyle ilgili çalışmalar yapıyor. Çok sayıda yayınları var” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ve Milli Eğitim Eski Bakanı Dr. Hasan Celal Güzel, bir hayat boyu darbelerle mücadele ettiğini söyledi.

Konferansında Hasan Celal Güzel, şunları söyledi:

“Ben darbelerin çocuğuyum. Bir hayat boyu 50 sene civarında darbelerle mücadele ettim. Ne yazık ki! Vaktimin, mesaimin önemli bir kısmı bu sahada geçti. Fakat bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de çok daha güzel yerlere gelebilirdik. Biz Osmanlı torunlarıyız. Hiçbir millet bizim medeniyetimiz gibi kendiliğinden yeşermez. Bizim arkamızda binlerce yıllık şerefli, şanlı bir tarih var” diye konuştu.

Konferansın sonunda Rektör Güven, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Celal Güzel’e, plaket takdim etti.

Video için tıklayınız

24 Mayıs 2017 Çarşamba