×
×
HABERLER
Hastanemizde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi” Konulu Toplantı Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Hastanemizde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi” Konulu Toplantı Düzenlendi

Hastanemiz ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi” konulu toplantı düzenlendi.

Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, TARD Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Prof. Dr. Kazım Karaaslan ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, bilimsel program hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yıldız, “Anabilim Dalımız ve TARD işbirliği ile üniversitemizde yaptığımız bu yıl ikinci etlikte bir aradayız. Bugün irdeleyeceğimiz konu ülke ekonomimiz içinde çok önemli olan bir konu olan uygulamalı düşük akım anestezi. Bizim gibi özellikle ilaç endüstrisi olarak yurt dışına bağlı olan ülkelerde düşük anestezi uygulamaları son derece önemli. Ancak bu anestezi biliminde de oldukça ilgi gören bir konu. Kullandığımız ilaç miktarını inanılmayacak oranda azaltan bir uygulama. Hastaya uyguladığımız anestezide hiçbir fark olmaksızın kullandığımız ilacı inanılmayacak oranda teknolojinin avantajlarını kullanarak bu uygulamayla azaltmış oluyoruz” dedi.

TARD Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Prof. Dr. Kazım Karaaslan da, dernek hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Rektörümüz Çalış, “Biliyorsunuz bir araştırma üniversiteyiz. Tıp Fakültemiz eğitim akreditasyonu almış çok kaliteli bir fakültedir. Hastanemiz Ankara’dan sonra İç Anadolu’nun en büyük ve en merkezi hastanesi diyebiliriz. Şunu ifade etmek istiyorum. Aslında bizim amacımız, araştırma, eğitim. Burada araştırmadaki kastımız tabi ki projeler, yayınlar, patentler ama bununla birlikte bilimsel çalışmalar, bilimsel toplantılar. Özellikle bilimsel toplantılara çok önem veriyoruz. İşbirliklerinin artırılması Türkiye’deki tüm branşlarla ilgili ortak çalışma yapılması açısından. Tabiki anesteziyoloji ve reanimasyon bölümümüzde çok değerli hocalarımız var. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı, Prof. Dr. Ali Fuat Erdem’in uygulamalı düşük akım anestezi konusundaki bilgilendirme konuşmasının ardından sunumlarla devam etti.


13 Eylül 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER