×
×
HABERLER
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Yeni Mezunlarını Verdi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Yeni Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi. Program kapsamında uçak elektrik-elektronik, uçak gövde ve motor, havacılık yönetimi bölümlerinden toplam 222 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen törene, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun,  Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın yanı sıra, çok sayıda dekan, yüksekokul müdürü, akademisyen, öğrenci ve aile katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Dekan Yılmaz, “Değerli mezunlarımız sizler uzun ve yorucu bir eğitim öğretim döneminden sonra emek ve çabalarınız sonucunda başarı göstererek mezun olmaya hak kazandınız. Sizleri bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda ve meslek hayatınızda başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında havacılık sektörünün önemine değindi.

Rektör Çalış, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ veciz sözünü hatırlatarak sözlerime başlamak istiyorum. Bu veciz söz çok önemli. Biz dünya ülkesi olmak istiyoruz. Ekonomik olarak ilk 10 ülke arasına girmek istiyoruz. Dolayısıyla katma değeri yüksek bu alanlardan biri de havacılık sanayi, diğer biri de savunma sanayi ve ilaç sanayi. İşte bu alanlarda biz öncülük etmek istiyorsak ve dünyada ilk on ülke arasına girmek istiyorsak, burada üniversitelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizde bir araştırma üniversitesi olarak bu alanlara çok önem vermekteyiz”  dedi.

Velilere de seslenen Rektör Çalış, “Gerçekten çocuklarınız ile ne kadar gurur duysanız o kadar az. Çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Bizler burada emanetinize en üst düzeyde saygı duymaya çalıştık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Aile sıcaklığını bu ortamda sağlamaya çalıştık. Değerli hocalarımız, sizlerin ana baba sıcaklığını aratmadılar. Hem de ellerinden geldiği kadar bilimsel yönden, eğitim ve öğretim yönünden, her türlü bilgiyi öğrencilerimize verdiler. Bu benim ve üniversitemiz için bir gurur kaynağıdır. Böyle bir üniversitenin mezunu çocuklarınız ile guru duyun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Umut Cansız, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı

Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.



Video için tıklayınız
12 Haziran 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER