Hukuk Fakültesi Tarafından “Suç Teorisinin Genel Esasları” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Suç Teorisinin Genel Esasları” konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Amfisinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Koca ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Konferansın konuşmacısı İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Koca, suç teorisinin genel esaslarını anlattı.

Prof. Dr. Koca, “Hukuk bilimi öğretici olması ve kolay anlaşılabilir olması açısından çeşitli alt disiplinlere ayrılıyor. Anayasa hukuku, idare hukuku, ceza ve devletler hukuku gibi. Fakat bunların hepsi birlikte aslında bir ülkenin hukuk düzenini oluşturuyor. İşte biz buna hukuk düzeninin tekliği diyoruz. Dolayısıyla bu hukuk düzeninin tekliği içerisinde bir fiilin niteliği ile ilgili olarak bir çelişkinin olmaması lazım. Yani bu hukuk düzeni içerisinde bir fiil ya hukuka uygun bir fiildir, ya da hukuka aykırı bir fiildir” diye konuştu.

Etkinlik, soru-cevapların ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

16 Nisan 2018 Pazartesi