REKTÖRLÜK HABERLERİ
İslam Bilim Tarihi Önemli Araştırmacısını Kaybetti

İslam Bilim Tarihi Önemli Araştırmacısını Kaybetti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in vefatıyla İslam Bilim Tarihinin önemli bir araştırmacısını kaybettiğini belirtti.

Rektör Güven, Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ölümü ile ilgili olarak yayımladığı mesajında, geçtiğimiz Cumartesi günü vefat ettikten sonra Gülhane Parkı içerisinde İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinin önünde ayrılan kısma defnedilen Prof. Dr. Fuat Sezgin’in sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önde gelen tarihçilerinden biri olduğunu ve özellikle yaptığı araştırma ve eserleri ile İslam Bilim Tarihine önemli katkı verdiğini söyledi.

Rektör Güven, “7 Temmuz 2015 tarihinde Üniversitemiz, Prof. Dr. Fuat Sezgin için bir etkinlik düzenlemiş ve bu etkinliğe katılan Prof. Dr. Fuat Sezgin, ‘Müslümanların Coğrafya Tarihine Katkısı’ konulu konferans vermişti. Ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin etkinliği kapsamında kendilerinin de katılımı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismi kampüs içerisinde bulunan bir caddeye verilmişti.

İslam bilim tarihi alanında çok önemli eserler veren ünlü tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin’i hiçbir zaman unutmayacağız. İslam Bilim tarihinde kendisinin çizdiği yoldan çok sayıda İslam tarihçisinin gideceğinden eminiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını ‘Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı’ olarak ilan etmesinden ayrı bir mutluluk duyduk. Erciyes Üniversitesi olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin’i, rahmet ve minnetle anacağız” ifadelerini kullandı.

02 Temmuz 2018 Pazartesi
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ