KAÇAUM Tarafından “Cinsiyete Dayalı Şiddet” Konulu Panel Düzenlendi

KAÇAUM Tarafından “Cinsiyete Dayalı Şiddet” Konulu Panel Düzenlendi
Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından, kadına yönelik şiddete son vermek için 16 günlük aktiviteler kapsamında “Cinsiyete Dayalı Şiddet” konulu panel düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan KAÇAUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Elif Deniz Şafak, merkezlerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından “Cinsiyete Dayalı Şiddet” konulu panele geçildi.

Panelde, Prof. Dr. Murat Doğan, “Türk Medeni Kanununa Göre Evlilik Birliğinin Korunması”, Doç. Dr. Elif Gazioğlu Terzi, “Kadın Cinayetleri: Kavramsallaştırma ve Sorunlu Yaklaşımlar”, Dr. Öğr. Üyesi M. İnanç Özekmekçi ise, “ Son Dönem Osmanlı İmparatorluğunda Frengi ile Mücadele ve Toplumsal Cinsiyet” konularında sunum gerçekleştirdi.

Panel, soru ve cevapların ardından son buldu.

Video için tıklayınız

25 Kasım 2019 Pazartesi