KAÇAUM Tarafından “Kadın İstihdamı” Konulu Seminer Düzenlendi

KAÇAUM Tarafından “Kadın İstihdamı” Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından “Türkiye’de Kadın İstihdamı ve Kadına Dair Sosyal Güvenlik Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.

Fen Fakültesi Araştırma Merkezleri dersliğinde düzenlenen seminere, KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli’nin yanı sıra, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kayseri Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Sümerli, “Türkiye’de Kadın İstihdamı ve Kadına Dair Sosyal Güvenlik Uygulamaları” konulu seminerinde kadınların iş hayatında ki sosyal haklarını anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi Sümerli, “Bir ülkede toplumda kadına bakış açısı, kadın erkek eşitliği ve aralarındaki adaletin tesis edilmesi, idaresi, kültürü ve oluşumu önemlidir. Ülkemiz toplumsal yapısı itibariyle farklı etnik grupları, mezhepleri ve ideolojileri bünyesinde barındıran renkli bir mozaik ülkesidir” dedi.

Seminer soru ve cevapların ardından son buldu.

30 Kasım 2018 Cuma