KAYİF 2017’de Standımız İlgi Gördü

KAYİF 2017’de Standımız İlgi Gördü
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen ve Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin katkı verdiği Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAYİF), Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı.

Fuarın açılış törenine; Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmalarında İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, istihdam fuarında Kayseri için en az 25 bin kişilik bir istihdam hedefi öngördüklerini belirtti. Ayçiçek, “İŞKUR olarak bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz insan kaynakları ve istihdam fuarında iş dünyasından seçkin 90 firma ve alanında uzman isimleri, işsizler ve öğrencilerle buluşturuyoruz"  dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği ile 81 ilde Bakanlık olarak saha çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Vali Süleyman Kamçı ise konuşmasında amaçlarının açılan fuar ile milli istihdam seferberliğine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Vali Kamçı, “İstihdam seferberliği konusunda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Açılan bu fuarımız ile çalışmalarımız daha da hızlanacaktır. Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sanayiciler ve işletmecilerimizi işbirliği içerisinde buluşturan bu fuarımızda, bilgilendirmeler, paneller ve iş başvuruları ile ilimizde istihdam konusunda büyük ilerleme olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından KAYİF 2017’nin açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.
25 bin kişiye iş istihdamı sağlanmasının hedeflendiği fuar 2 gün boyunca açık kalacak.

Fuarda üniversitemize ait stant ilgi görürken, stantta veri kaydı oluşturma adına Erciyes Üniversitesi mezunlarının kayıtları alınıyor ve davetlilere üniversite hakkında bilgiler veriliyor.

Video için tıklayınız

30 Mart 2017 Perşembe