KÜSİP İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı ERÜ’de Gerçekleştirildi

KÜSİP İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı ERÜ’de Gerçekleştirildi

Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ERÜ Rektörlük Binası Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Nail Anlar, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ARGE ve Teknoloji Politikaları Dairesi Başkanı İlknur İnam, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan, 2. Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay Tayfun Türkoğlu, Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen ile KÜSİP üyeleri, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarında Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar, ilin teknolojik gelişimi açısından kamu-üniversite işbirliğinin önemine değindi.

Anlar, “Bu anlamda önemli yol kat ettik. Fakat bu gelişmelerin yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil.  İlimizin hak ettiği yere gelebilmesi için bu toplantılar önemli bir fırsattır. Bu toplantıları verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Toplantının ilimizin gelişimi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bilim ve Sanayi Bakanlığı Arge ve Teknoloji Politikaları Dairesi Başkanı İlknur İnam ise, Bakanlıklarının kamu-üniversitesi ve sanayi işbirliğine yönelik çalışmalara değindi.

İncar, “Bakanlık olarak 2018 il planlama ve geliştirme kurullarına yetişebildiğimiz kadar katılıp, sahadaki kamu, üniversite, sanayi işbirliğiyle ilgili beklentileri, sorunları, sıkıntıları anlamaya ve bu kurumların daha etkin nasıl çalıştırılabilir konusunda çözümler üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay Tayfun Türkoğlu da, “Üniversite-Sanayi işbirliği faaliyetleri, Silahlı Kuvvetler olarak yıllarca kapalı olduğumuz, yeni yeni sanayi, kamu ve üniversitelerimizle buluştuğumuz bir faaliyet. Ağırlıklı olarak bu dönüşüm ve açılım çerçevesinde üniversitelerimizle bire bir protokollerimizi yapmaya başladık. Sanayicimizle, tedarikçimizle ve imalatçılarımızla buluşmaya başladık. Özellikle Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı olan malzemelerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesi kapsamında da Erciyes Teknoparka ve diğer üniversitelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen ise yaptığı sunumda kurul olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Türkmen, ”Bakanlığımızın öncelik verdiği çalışmalar, 2017 yılında ARGE ve tasarım çalışmaları oldu. Diğer bir çalışma ise Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) bünyesinde teknik ana eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla özel teknik kolejler ve meslek yüksekokullarının kurulması programları vardı. Aynı şekilde teknoloji geliştirme bölgelerinin sayılarında artış oldu. Arge merkezimizin sayısı bugün itibariyle 812 oldu. 160‘ın üzerinde de tasarım merkezimiz mevcut. Arge ve teknoloji geliştirme merkezlerinin etkinlik ve yetkinliklerinin arttırılması, buraların ticarileştirilmesi, patent sayılarının artırılması ve ürün odaklı projelerin geliştirilmesi, bakanlığımızın öncelik verdiği çalışımlar arasında. Bir diğer önemli çalışma da KÜSİP sayesinde sanayici ve akademisyenlerimizin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları.  Bu portali daha etkili hale getirebilmek için bakanlığımız ile görüşmelerimiz ve fikir alış verişlerimiz devam ediyor. Bu toplantılar tüm illerde yapılmaktadır” diye konuştu.

Konuşmalar ve soru-cevabın ardından üniversitedeki etkinlik sona erdi.

16 Şubat 2018 Cuma