Kayseri Meslek Yüksekokulunda Öğretim Elemanlarına Yönelik Birim Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde öğretim elemanlarına yönelik ölçme ve değerlendirme eğitimi 07 – 08 Şubat 2018 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu Mimar Tuncer KÜÇÜK  Konferans Salonu’nda 2 gün boyunca 4 oturum şeklinde düzenlendi.

İlk oturum Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi TAPLAK’ ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Eğitim programının önemine dikkati çeken TAPLAK; mevcut durumun analizini yaparak, hedeflenen beklentilerin ortaya konulması üzerinde durdu.

Oturum devamında Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. Oytun SARAÇOĞLU, ölçme ve değerlendirmenin temel kavramları, dolaylı ve doğrudan ölçme ve sonuç, süreç, formal ve informal değerlendirme türlerinin önemini vurgulayarak amacı açısından değerlendirmeyi tanılamak, izlemek ve not vermek şeklinde detaylı olarak hazırlamış olduğu sunumu eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Oturum sonunda salondaki dinleyicilerin konu hakkındaki soruları cevaplandırılmış ve öneriler üzerinde tartışılmıştır.

İkinci oturumda Kayseri Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Sayın Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami AKMERMER, ölçme ve değerlendirmede dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durarak, ölçmede yapılan sabit, sistematik ve rastgele hataların değişkenleri ile Ölçmede sıfır, ölçme araçlarının nitelikleri ve not verme hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Üçüncü oturumda Kayseri Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Dış Ticaret Programı Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Zerrin KILIÇARSLAN, geleneksel ölçme araçlarının detayları üzerinde durarak açık uçlu, kısa cevaplı ölçme ile sınıflama ve seçme soruları ile sözlü sınavların uygulanması ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı.

Dördüncü oturumda Kayseri Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Esra KAHYA ÖZYİRMİDOKUZ, ölçmede portfolyo, işbaşı, simülasyon ve akran değerlendirmeleri, kontrol listeleri, gözlem formları, performans görevleri, proje ödevleri ile Başlıca süreç ve Performans değerlendirme araçları hakkında katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

09 Şubat 2018 Cuma