REKTÖRLÜK HABERLERİ
Kolombiya Büyükelçisi Saavedra’dan, Rektörümüze Ziyaret

Kolombiya Büyükelçisi Saavedra’dan, Rektörümüze Ziyaret

Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Kolombiya ile Türkiye arasında ticari, kültürel ve akademik alanlarda ilişkileri güçlendirmek amacıyla Kayseri’ye geldiklerini belirtti. Büyükelçi Saavedra, Erciyes Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişim programlarıyla eğitim alanında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise, Büyükelçi Saavedra’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kolombiya ile eğitim alanında işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Büyükelçi Saavedra’a üniversite hakkında da bilgiler veren Rektör Güven, araştırma kimliğiyle ön planda Erciyes Üniversitesi’nin, Türkiye’de 10 araştırma üniversitesinden biri olduğunu ve üniversitelerinin mühendislik ile tıp alanında başarı sıralamalarında önemli konumda yer aldığını söyledi.

Ziyaret sonunda ise Büyükelçisi Saavedra, Rektör Güven’e kendi yazdığı kitabın Türkçe çevirisi ile Kolombiya kahvesi hediye etti. Rektör Güven ise Büyükelçi Saavedra’ya, üniversitenin çini işlemeli vazosunu hediye etti.

Video için tıklayınız
23 Kasım 2017 Perşembe