Mühendislik Fakültesi’nden Bin 300 Öğrenci Mezun Oldu

Mühendislik Fakültesi’nden Bin 300 Öğrenci Mezun Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 14 bölümden bin 300 öğrenci mezun oldu.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, mezun öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Altun, “Sevgili öğrenciler sizlere bir büyüğünüz olarak sahip olduğunuz mesleği sevmeyi tavsiye ediyorum. Zaten meslek hayatınızı icra ederken almış olduğunuz eğitimin ne kadar kaliteli ve üst seviyede olduğunu göreceksiniz. Diplomayı alıp mezun olmak eğitimin sonu anlamına gelmiyor. Sürekli kendinizi yenilemek zorundasınız. Çünkü gelişen teknoloji ve çağın ihtiyaçlarına ayak uydurmanız, meslek olarak ayakta kalmanız için son derece önemli. Bizleri çok iyi temsil edeceğinize hiç şüphemiz yok” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, mühendislik mesleğinin çok saygın ve ülkemizin geleceği için çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “Bugün hepimiz için gurur dolu bir gün. Öğrencilerimiz, genç mühendislerimiz, uzun bir emek sonrası çok donanımlı bir şekilde mezun oluyorlar. Önümüzdeki yıllarda ülkemize büyük katkılar sağlayacaklar. Mühendislik çok saygın ve ülkemizin geleceği için çok önemli bir meslek. Ülkemizin büyük ve gelişmiş ülkeler arasına girebilmesi, yüksek teknolojiler üretebilmesi ve kendi kendine yetebilmesi, mezun arkadaşlarımızın çalışmalarına bağlı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmaları ile tören sona erdi
 Video için tıklayınız

15 Haziran 2017 Perşembe