Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Coşkusu

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Coşkusu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 7 programdan 156 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Benli ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman yaptığı konuşmada, sevinçlerin paylaştıkça arttığını, üzüntülerin de paylaştıkça azaldığını kaydetti.

Prof. Dr. Kahraman, “Bugün burada biz sevgili öğrencilerimizin, siz de değerli evlatlarınızın sevincini paylaşmak için bir aradayız. Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine başarılı olacaklarını umarak uğurluyoruz. Sizler evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Akademik kadromuz da onları eğitti, bilgilerle donattı ve yarına hazırladılar. Akademik kadromuz özgüveni yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın ve sorumluluk üstlenebilen gençler yetiştirdiler. Mezun öğrencilerimizin gelecekte de kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak vatana, millete hizmet edeceklerini düşünüyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, ülkenin hedeflerine ulaşabilmesi için gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en iyi ekonomi ülkelerinden biri olmak, 2050’li yıllarda ise dünyaya yön vermek ve dünyanın süper güçleri arasında yer almak gibi hedefleri var. Bunların gerçekleşmesi için de sanayileşmiş ve yeni teknoloji üretebilen bir ülke olmamız gerekiyor. Bu anlamda meslek yüksekokulları bizim için çok önemli. Bugün mezun olan gençlerimize baktığımızda bunları gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Çünkü Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu gerek akademik alt yapısı, gerekse laboratuvar imkânlarıyla öğrencileri en iyi şekilde yetiştirecek seviyede bir okul. Çocuklarınız iyi bir okuldan, iyi bir eğitim alarak mezun oluyorlar. İstedikleri takdirde iş hayatında da çok rahatlıkla başarılı olurlar” diye konuştu.

Mezuniyet töreni okul birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından son buldu.

Video için tıklayınız

16 Haziran 2017 Cuma