Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesini Ziyaret Etti

Kazakistan’ın Türkistan Şehrinde bulunan Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi tarafından ders, konferans ve ameliyathanede uygulamalı eğitimler vermek üzere davet edilen Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ, yine konferans vermek üzere davet edilen Okutmanlar Süleyman AYDIN ve Ahmet Nedim KİLCİ ile birlikte Kazakistan’da bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ Üniversite yönetimine Erciyes Üniversitesi'nde UNESCO tarafından ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Yılı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler ile Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet KUTALMIŞ tarafından gerçekleştirilen ziyaretler ve sonuçları konusunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ ayrıca, anestezi bilim alanıyla ilgili verdiği dersler ve bir konferansın ardından Kazak meslektaşlarıyla interaktif bir oturumda bilgi paylaşımında bulundu. Dr. YILDIZ daha sonra önceden planlanmışameliyatlara katılarak yine Kazak meslektaşlarıyla birlikte uygulamalar gerçekleştirdi, özellikle pediyatrik anestezi ve rejyonal anestezi konularındaki güncel yaklaşımlarla ilgili uygulamalı eğitimler verdi.

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Ahmet Nedim KİLCİ tarafından Çanakkale Zaferi konusunda verilen konferans Türk ve Kazak katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı ve özellikle Kazakistan’ın çeşitli şehirlerinde görev yapan Türk personele duygu dolu anlar yaşattı.

Heyette yer alan Üniversitemiz Türk Dili Okutmanı Süleyman AYDIN ise Orta Asya Türk coğrafyasından birçok ülkeden gelen öğrenciler ve personele yönelik sosyal çalışmalarda bulundu, görüşmelere katıldı ve önümüzdeki dönem Üniversitemizde gerçekleştirilebilecek sosyal etkinliklerle ilgili planlamalar yaptı.

Üniversite Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet KUTALMIŞ, programın hemen her aşamasına katılarak ziyaretin verimli geçmesi için olanak sağladı ve Üniversitemiz heyetine çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret, akademik ve sosyal alanlarda karşılıklı işbirliği ve ilişkilerin artırılması yönünde görüş alışverişi ile yöntem arayışlarına yönelik görüşmeler ve temennilerle sona erdi.

12 Eylül 2017 Salı