REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz Çalış, Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

Rektörümüz Çalış, Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine katıldı. Burada Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a, çok sayıda üniversitemiz senato üyesi eşlik etti.

Akademik Yıl Açılış Töreninde yapılan konuşmalarda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak" dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep  Tayyip Erdoğan ise, Türk yükseköğrenim sisteminin, bugün çok ileri bir seviyede bulunduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle sayısal bakımdan artık ülkemizin sınırlarını da aşan bir kapasiteye ulaştık. Ülkemizde faaliyet gösteren 128 devlet, 72 vakıf üniversitesi ve 5 vakıf yüksekokulundan oluşan 205 yükseköğrenim kurumumuzda 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor" diye konuştu.

03 Ekim 2018 Çarşamba
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ