×
×
REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz, İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Rektörümüz, İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi “Yıl Sonu Akademik Kurul” toplantısına katıldı.

Fakülte bahçesinde düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt yaptı.

Fakülteleri hakkında bilgiler veren Dekan Yeşilyurt, “Fakültemiz yaklaşık 300 civarı öğrenci mezun verdi. Yıllık yaklaşık 450 civarında da öğrenci almaktayız. Fakültemizdeki öğrencilerimizin yüzde 80’i kız öğrencilerimizden oluşmaktadır. Fiziki olarak çok fazla ihtiyaçları olan bir fakültemiz değil. Alt yapısını tamamlamış. Küçük çaplı ihtiyaçlarımız var ama zaman içersinde gideriliyor. Eğitim ve öğretimi etkileyecek bir durumu yok. Kütüphane alt yapımız, çevre düzenleme alt yapımız da hakikaten beğenilmektedir” dedi.

Rektörümüz Çalış ise konuşmasında, Üniversite de yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Çalış, “İlahiyat Fakültemiz benim yuvam sayılır. Bende bir İmam Hatip mezunuyum. İlahiyat Fakültemizin ayrı bir yeri var bende. Her türlü sıkıntıyı sayın dekanımız bize aktarıyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her fakültemizin istekleri talepleri oluyor. Eşit davranmaya çalışıyoruz. Gerçekten İlahiyat Fakültemiz köklü bir fakültemiz. Üniversitemizin kuruluşundaki ilk fakültelerimizden birisi hatta. O yüzden de ilahiyat fakültemizin değeri de bizde kat kat fazla” diye konuştu.

Rektörümüz Çalış’a, akademik kurul toplantısında Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Genel Sekreterimiz Murat Yenisu ve İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven de eşlik etti. 


05 Temmuz 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ