REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz, Kanal 38’de “Objektif Bakış Programına” Konuk Oldu

Rektörümüz, Kanal 38’de “Objektif Bakış Programına” Konuk Oldu

Erciyes Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven, Kanal 38’de yayınlanan Mesut Koç ve Koray Ülger’in hazırlayıp sunduğu Objektif Bakış Programına konuk oldu.

Programda Mesut Koç ve Koray Ülger’in sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversite gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Erciyes Üniversitesi’nin dünyada adından söz edilen bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Güven, “Ülkelerin gelişimi, büyümesi ve dünyada söz sahibi olabilmesi, üniversitelerin büyüklüğü ve gelişmişliği ile paralel gitmektedir. Dünyada gelişmiş ülkelere baktığımızda üniversiteleri de gelişmiştir. Üniversiteleri gelişmiş kendisi gelişmeyen bir ülke yoktur. Üniversiteler hem eğitim anlamında, hem de bilimsel çalışmalar anlamında, ülkelerin gelişmesi için çok önemlidir. Erciyes Üniversitesi, gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerin tarihine baktığımız zaman genç bir üniversitedir. Üniversitemiz 40 yıllık geçmişe sahip bir üniversitedir. Kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede büyük aşama ve gelişim kaydeden üniversitemiz, son olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından araştırma üniversitesi olarak seçilmiştir. Erciyes Üniversitemizin başarısında hayırseverlerin baş tuttuğu yerel dinamikler gelmektedir” dedi.

Video için tıklayınız
13 Kasım 2017 Pazartesi