Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven, YÖK’te, Tıp Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısına Katıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısına katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından, Türkiye'deki Devlet ve Vakıf Üniversitelerindeki Tıp Fakültelerinde verilen eğitimin tüm yönleriyle görüşülmesi amacıyla ilgili fakültelerin dekanlarının katılımıyla "Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı" gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın katılımıyla YÖK'te ilk kez düzenlenen toplantıya YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu ve YÖK yetkililerinin yanı sıra, üniversitelerin tıp fakültelerinin dekanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuşmasına üniversite hastanelerinden, sundukları hizmetlerinin yanı sıra beklenen en önemli işlevlerin başında, eğitime ve araştırmaya yönelik akademik mükemmeliyeti desteklemeleri olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Saraç, "Hekimlerimiz eğitimlerini tamamladıklarında Türkiye'nin sağlık sorunlarını bilmelidirler ve mezun olduktan hemen sonra bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış olmalıdırlar" dedi.

Konuşmasında Tıp Fakültelerinin eğitim alanında hem ülkemizin, hem de dünya biliminin gelişmelerini yakında takip etmekte olduğunu kaydeden Başkan Saraç, ‘Yeni YÖK’ olarak birinci hedeflerinin özellikle eğitimde kaliteden hiç ödün vermemek olduğunun altını çizdi.

Tıp Fakültelerinden bekledikleri diğer önemli iki kavramın hizmet ve yüksek düzeyde araştırma olduğunu dile getiren YÖK Başkanı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemizdeki Devlet Üniversitelerinde 73, Vakıf üniversitelerinde 27, olmak üzere toplam 100 Tıp Fakültesi var. Bunlardan 84'ü aktif. Diğerleri kurulmuş ama henüz eğitime başlamamış. Bu fakültelerdeki öğrenci sayımız 75 bindir. Öğretim üyesi sayımız 13 bin civarındadır. Bu fakültelerin yeni açılanlarında sıkıntılı süreçler yaşandığını bilmekteyiz. Gelişmiş üniversitelerimizin özellikle temel bilimler alanlarında doktora programlarını ciddiyetle gözden geçirmeleri gerekmektedir. Bu süreçte biz gereken desteği vermeye hazırız. Tıp eğitimi Türkiye’mizin dünyada en iyi olduğu alanlardan biridir. Araştırmalarımız dünyanın en iyi dergilerinde yer almakta, Tıp Fakültesi olan üniversitelerimiz Fakültelerinin yayın sayısı ve niteliği ile gurur duymaktadır. Bunu hatırlayarak gelişmekte olan alanlarda da gene hepimizin gayreti ile büyük adımlar atılabileceğini düşünmekteyim."

YÖK Başkanı Saraç'ın ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi.

YÖK Başkanvekilinin konuşmasının ardından Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Tihan tarafından "Tıp Eğitiminde İçerik, Format ve Değerlendirme Yöntemlerinin Seçiminde Kalite Yönetimi Uygulamaları" başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından, Tıp Dekanları Konseyi'nin tarihçesi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Konuşmaların ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu başkanlığında yapılan soru-cevap kısmına geçildi.

Toplantının soru-cevap bölümünde, tıp fakültelerindeki mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimi ile lisansüstü eğitimdeki kalitenin daha da artırılması, mezunların mesleki yeterliliği ve istihdam sorunları konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

12 Mayıs 2017 Cuma