Rektörümüzden Örnek Davranış

Rektörümüzden Örnek Davranış

Trafik Kazası Sonucu Yaralanan Öğrenciye Kaza Yerinde İlk Müdahaleyi Rektörümüz Yaptı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) merkez kampüsü içerisindeki tramvay durağı yanında meydana gelen trafik kazası sonucu yaralanan bayan öğrenciye ilk müdahaleyi Rektör yaptı. Kaza sırasında bilincini kaybeden öğrencinin ilk muayenesini yapan Dahili Yoğun Bakım Uzmanı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, 112 ekipleri ile yaralıyı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne yönlendirdi.
ERÜ Merkez Kampüsü tramvay durağı yanında bir otomobil yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Emine K’ya çarptı. Bu sırada makam aracıyla Tıp Fakültesi Hastanesi’nde katıldığı bir programdan dönen Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, kazayı görerek hemen makam aracını durdurdu. Daha sonra makam aracından inerek hızla kaza yerine giden Dahili Yoğun Bakım Uzmanı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, yolda yatan yaralı öğrenciye müdahale etti. Yaralı öğrencinin ilk muayenesini yapan Rektör Güven, kısa sürede olay yerine gelen 112 ekiplerinden yaralıyı ERÜ Tıp Fakültesi Acil Servine götürmelerini istedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve leğen kemiğinde kırıklar tespit edilen öğrenci Emine K.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve kaza sırasında bilincini kaybettiğinden kazayı hatırlamadığı öğrenildi.

Video için tıklayınız

27 Haziran 2018 Çarşamba