Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından hemşirelik haftası kutlamaları çerçevesinde “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” konulu konferans düzenlendi.

15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşçı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” konulu konferansında sağlık hakkı hakkında bilgiler verdi.

Karataş, “Kişinin en temel haklarından biri sağlık hakkıdır. Sağlık; kişinin ruh, beden ve sosyal yönden iyilik içerisinde olma halidir. Bu nedenle sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değildir. İnsanlar sağlık bakımından eşit haklara sahiptirler” dedi.

Etkinlik soru- cevapların ardından sona erdi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba