Sayıştay Başkan Yardımcısı Çöker, ERÜ’de Seminer Verdi

Sayıştay Başkan Yardımcısı Çöker, ERÜ’de Seminer Verdi

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, Erciyes Üniversitesi Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi (KAYBİMER) ile Yönetim ve Kariyer Topluluğu (YÖKAT) tarafından düzenlenen “Nasıl Sayıştay Denetçisi Olunur” konulu seminere katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere; Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in yanı sıra Sayıştay Denetçisi Kemal Erarslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Genel Sekreter Doç. Dr. Eyyup Ecevit, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay, İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Füsun Acar’ın ve çok sayıda akademisyen, öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay, denetçiliğin gurmeliğe benzediğini söyledi.

Prof. Dr. Uzay,  “Denetçileri bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi olmak üzere üçe ayırıyoruz. Kamu denetçisine de ilk örnek olarak Sayıştay’ı gösterebiliriz. Çok önemli, güzel ve prestijli bir meslek.  Ben derslerde denetçiliği, gurmeliğe benzetirim. Birileri yemeği hazırlar, gurme o yemeği tadar” dedi.

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker ise, Sayıştay’ın kamu kurumları için önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Çöker, “Sayıştay 1862 yılında kurulmuş, gelenekleri olan çok köklü bir kuruluştur. Kamu kurumları için önemli bir unsurdur. Gelenekçi olmak iyi bir şey değil belki, ama gelenekleri olmak iyi bir şeydir. Sayıştay, gelenekleri olan ama gelenekçi olmayan bir kurumdur. Sayıştay Anayasal bir kuruluştur. 1924 Anayasasından sonra bütün Anayasalarda bazen yürütmenin, bazen de yargının içerisinde yer almış bir kuruluştur. Anayasal bir kuruluş olmanın avantajı, kanunlarla, yönetmeliklerle, Sayıştay mesleğiyle ilgili kurumsal olarak inisiyatifte bulunma ve yapısını bozma imkânı yoktur. Çünkü bunun için önce Anayasayı değiştirmeniz gerekir” diye konuştu.

Sayıştay Denetçisi Kemal Erarslan da konuşmasında, Sayıştay denetçisi olabilmek için gereken şartlar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Uzay, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker ve Sayıştay Denetçisi Kemal Erarslan’a çini vazo takdim etti.

Video için tıklayınız

15 Mayıs 2017 Pazartesi