Sığınmacılara Yardım Konusunda Devletlerin Sorumlulukları Kayseri’de Masaya Yatırıldı

“Sığınmacılara Yardım Konusunda Devletlerin ve Uluslararası Teşkilatların Sorumlulukları, İslam Dünyasının Kanayan Bölgelerinde Son Durum” konulu toplantı Kayseri’de yapıldı.

Melikgazi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından Radisson Blu Otelde düzenlenen toplantıya; AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Denizli Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Cahit Özkan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz Hukukçular Birliği Genel Başkanı Necati Ceylan ile 25 İslam ülkesinden temsilci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Başkanı Necati Ceylan, İslam coğrafyasındaki problemlerin birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini söyledi.

Toplantıda alınacak kararların İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacağına inandıklarını kaydeden AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, "Yalnızca iltica eden Suriyeli kardeşlerimize 23 milyon adet polikliniğin, 800 bin ameliyatın ve 510 bin öğrencinin tedrisat gördüğü bir ortam oluşturuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla alakalı gerek ülkemizin idaresine gerekse bölgemizin idaresine koyduğu güçlü irade çok fazla tartışıldı. Çünkü yapılan yardım tek seferde gayrisafi yurtiçi hasılalarına göre dünyada birinci sırada yapılan yardımdı. Bu, yaklaşık binde 37'lik bir bölüme tekabül ediyor. Yalnızca bir yıl içerisinde 3,2 milyar dolardır bu rakam. Yurt içinde mülteci kardeşlerimizle toplam rakam 25 miyar dolar civarındadır. Bu necip millet bölüştükçe azaldığına inanmadı, tam tersi bölüştükçe bereketlendiğine inandılar“ dedi.

Toplantıda ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, AK Parti Denizli Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Cahit Özkan ve AK Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli de birer konuşma yaptı.

12 Mayıs 2017 Cuma