×
×
HABERLER
Spor Bilimleri Fakültesi 25. Dönem Mezunlarını Verdi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Spor Bilimleri Fakültesi 25. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 25. dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 335 öğrenci mezun oldu.

Prof. Dr. Ahmet Bilge Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aile katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Mustafa Çalış da konuşmasında, sporun kitlelere yaygınlaştırılması, kitlelere doğru ve bilinçli bir sporun özendirilmesi için mezun öğrencilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Rektör Çalış, “1991 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak eğitime başlayan okulumuz, 1995 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna, 2018 yılında da ise Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. Bugün 4 bölüm ve 7 programla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Spor Bilimleri Fakültemizde, öğrencilere en iyi şekilde eğitim verildiğini söyleyebiliriz. Spor Bilimleri Fakültemiz, sahip olduğu tesisler ve eğitmen hocaları ile üniversitemiz aktivitelerinde önemli görev üstlenirken, burada yetişen öğrencilerimiz ve sporcularımız, ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandıkları madalyalar ile hem bizim, hem de ülkemizin göğsünü kabartmaktadırlar. Spor Bilimleri Fakültemizde eğitim gören sporcularımızı ve milli sporcularımızı, bugüne kadar kazandıkları tüm başarılardan dolayı kutluyorum” dedi.

Konuşmasında sporun sağlık olduğuna da vurgu yapan Rektör Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düzenli egzersiz ve spor yaptığınızda hareketsiz yaşama bağlı hastalıkların birçoğu ile karşılaşmazsınız. Spor disiplindir ve sorumluluktur. Düzenli sportif faaliyete katılanların, genellikle çocukların daha çok sorumluluk aldıkları ispatlanmıştır. Spor barış ve kardeşliktir. Spor barış ve kardeşliğe hizmet eder. Spor stresi azaltır. Spor hayata bağlanmadır. Kısacası spor insana fayda verir. O yüzden hem sporun kitlelere yaygınlaştırılması, hem de kitlelere doğru ve bilinçli bir sporun özendirilmesi gerekir. Bunun için buradan mezun olan siz değerli sporcu öğrencilerimize büyük görev düşmektedir. İster okullarda, ister özel kurslarda ve isterse takımlarda olsun, eğitim verirken, çalışmaktan, doğruluktan, dürüstlükten ve ahlaktan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiniz gibi, bu özellikleri spor eğitimi verdiğiniz kişilerde ve öğrencilerde aramanız gerekir. Unutulmamalı ki, spor bir sorumluluk değil, bir yaşam biçimidir. 7’den 70’e severek ve ölçüsünde yapılan spordan herkes fayda görür.”

Konuşmaların ardından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi Asiye Yürüm, konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Tören, öğretim elemanlarının akrobasi gösterisi, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

 Video için tıklayınız
19 Haziran 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER