Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri “Dünya Hayvanları Koruma Günü” Nedeniyle Ali Dağı’na Tırmanış Gerçekleştirdiler

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 3.sınıf Kampüs Rekreasyonu öğrencileri “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü”  nedeniyle ‘Doğa Hayvanlarla Daha Güzel’ sloganıyla Ali Dağı’na tırmanış gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen tırmanışta, güzergâh boyunca çeşitli bölgelere doğada yaşayan hayvanlar için yem bırakıldı.

Öğrenciler dönüş güzergâhında ise, çevre temizliğine katkıda bulunmak için etrafa rastgele atılmış olan çöpleri de topladılar.

Yapılan bu etkinlik hakkında bilgiler veren Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Aksoyak “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü anlamlı kılmak, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilincini oluşturmak, dünyada hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamaları için istekte bulunmak, herkesi bu konuda vicdani ve hukuki görevlerini yerine getirmeye davet etmek. Bu anlamda etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

04 Ekim 2018 Perşembe