TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’ndan ERÜ Hastanelerine Cihaz Bağışı

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’ndan ERÜ Hastanelerine Cihaz Bağışı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalına mikro cerrahi ameliyatları için mikro cerrahi seti, Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalına ise SPY Floresans Görüntüleme Sistemleri Cihazı bağışı yaptı.

Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen bağış törenine, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Başhekim Vekili Prof. Dr. Mustafa Çalış, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kula, Prof. Dr. Ahmet Güney ve Doç. Dr. İsmail Koçyiğit, Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Vakıf Müdiresi Sema Uslu, çok sayıda akademisyen ve hastane yöneticileri katıldı.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Günay ile Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, cihaz teslim töreninde yaptıkları konuşmalarında Türkiye Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’na teşekkür ettiler.

Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında mikro cerrahinin önümüzdeki yıllarda tıp alanında önemli gelişmelere yardımcı olacağını söyledi.

Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ise, Estetik Cerrahi Anabilim Dallarına her zaman katkı sağlayamaya devam edeceklerini belirtti.

Prof. Dr. Özkan, “Vakfımız yapmış oluğu bu faaliyetleri arttırarak devam edecek. Çünkü vakfımızın tüzüğünde ana amaç şöyle. Türkiye’nin neresinde olursa, kim tarafından yapılırsa yapılsın, mikro cerrahi ile ilgili her uygulamaya destek verir, yardım eder, arkasında dururuz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında vakıf yetkililerine yaptıkları cihaz bağışından dolayı teşekkür etti.

Rektör Güven, “Biraz önce vakfın amacından bahsedilirken gerçekten çok duygulandım. Böyle bir amaçla, tamamen hiçbir beklentisi olmadan böyle bir hizmeti yerine getiriyorsunuz. Biraz önce Galip hocamızın da bahsettiği gibi Erciyes Üniversitesi, Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biri. Anadolu’da tek araştırma üniversitesidir. Kayseri de bir sanayi şehri. Dolayısıyla böyle bir araştırma üniversitesinde sizin de belirtiğiniz gibi akademik bir cihazın yeri tamda burası. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle bu mikro cerrahiyi sürdürüyorlar. Tabi bu mikro cerrahide, yeni cihazla daha da güzel işler başaracaklardır. Tabiki onlara büyük bir sorumlulukta yüklendi. Akademik bir cihaz varsa, akademik çalışmalarda vardır. Ben buraya kadar zahmet ettiğiniz ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Erciyes Üniversitesi bir hayırsever üniversitesidir ve 40. yaşını kutlamaktadır. 40 yaş diğer üniversiteler içinde genç bir üniversite olabilir, ancak gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında üniversitemiz birçok başarı elde etmiştir. Bu başarılarda en büyük etki hayırseverlerindir. Onlara ve sizlere, verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağış yapılan cihazların, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ve Prof. Dr. Özkan arasında teslim tutanağı imzalandı.

Cihaz bağış töreni Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’in, Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ve Vakıf Müdiresi Sema Uslu’ya plaket takdiminin ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

27 Haziran 2018 Çarşamba