×
×
HABERLER
TRT Akademi İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
TRT Akademi İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından düzenlenen “TRT Akademi Atölye Çalışmaları” 25 – 27 Şubat 2020 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti. 3 gün süren etkinlikler kapsamında öğrencilere kamera, kurgu, ışık ve spikerlik alanlarında atölye eğitimleri verildi.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vahit İlhan, Açılış Konuşmasında etkinliğin 3 günlük yoğun bir program ile hem mesleki hem de teknik anlamda öğrencilere önemli katkı sağlayacağını belirtti. TRT Eğitim Daire Başkanı Kudret Doğandemir ise, akademi çalışmalarının uygulamalı eğitimdeki önemine dikkat çekti.

TRT Akademi Uzman Kadrosu Mesleki Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

TRT’nin deneyimli spikerlerinden Tunç TUNCEL, öğrencilere diksiyon ve hitabet eğitimi verdi. Tuncel, diksiyon alıştırmaları ve nefes egzersizleri ile öğrencilerle pratik yaptı.

Sektördeki deneyimlerini paylaşan bir diğer isim ise, Başkameraman Murat Orhan oldu. Orhan, öğrencilerle kamera eşliğinde stüdyoda uygulamalı çekimler yaptı.

Öğrenciler, TRT Muhabiri Taylan Yıldırım ile haber yazma ve sunum tekniklerine yönelik uygulamalar yaptı. Atölye çalışmaları, Kampüs TV stüdyolarında gerçekleştirilen ışık ve kurgu uygulamalarıyla son buldu.

İletişim Fakültesi ve TRT Akademi’den Rektör ÇALIŞ’a Ziyaret

İletişim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vahit İlhan ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri ile birlikte TRT Akademi Çalışmaları için üniversitemize atölye çalışması düzenlemek için gelen TRT Uzman Kadrosu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, TRT Akademi uzmanlarının ve İletişim fakültesi öğretim üyelerinin kendisine olan ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


28 Şubat 2020 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER