TRT Genç İletişimciler Yarışması’na ‘Erciyes’ Damgası

TRT Genç İletişimciler Yarışması’na ‘Erciyes’ Damgası

TRT 4. Geleceğin İletişimcileri Yarışması ödül töreni, TRT'nin Tepebaşı Stüdyosu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu, Mustafa Özkaya ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışma, "Sesli-Görüntülü Habercilik, Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı ile İnternet Yayıncılığı" olmak üzere 4 ana dal ve 10 alt kategoriden oluştu.

Ödüllerin üçte biri Erciyes İletişim’e

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 42 üniversiteden 764 öğrencinin 560 eserle katıldığı yarışmada, 8 dalda ödül alarak büyük bir başarıya imza attı. 4 ana kategoride toplam 30 ödülün yer aldığı yarışmada ödüllerin neredeyse 3’te birini Erciyes İletişim öğrencileri topladı. Fakülte öğrencileri, yarışmadan biri birincilik, dördü ikincilik, üçü üçüncülük olmak üzere toplam 8 ödülle dönerken, Erciyes Üniversitesi en fazla ödüle layık görülen üniversite oldu. Ödül törenine katılan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ; “Bu süreçte emeği geçen akademik personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tabi ki bu başarının arkasında emek, özgüven ve tecrübe yatıyor. Bu noktada fakültemizde oluşturduğumuz atölye çalışmalarının ve derslerde teorik bilginin yanında pratiğe yönelik faaliyetlerin önemli bir katkısı var. Bu alanlarda toplumsal sorunlara yönelik özgün eserler üretiliyor. Bu ortam sayesinde kazanılan tecrübeyle öğrencilerimizin iş hayatında da başarılı olduklarını görüyoruz. Bu noktada belirtmeliyim ki TRT kurumunda da birçok öğrencimiz bulunuyor. Bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır.” diye konuştu.

• Televizyon Spor Haberi dalında “E-spor’a Rağbet Artıyor!” isimli çalışmayla Enis Melih Eliaçık ve Osman Çakır’a birincilik,
  • Televizyon Haber Programı dalında “Kayıp Patiler” isimli çalışma ile Rabia Tergelen, Cansu Atbaşı ve Orhan Baytekin’e ikincilik,
  • Kısa Film dalında “Takas” isimli çalışmasıyla Muhammed Aktan’a ikincilik,
  • İnternet Sitesi dalında “Özel Haberler Dükkanı” projesi ile Tuğçe Dinç’e ikincilik,
  • Belgesel dalında “Fünye” isimli çalışmalarıyla İlkay Dikici ve Burhan Kılıç’a ikincilik,
  • Belgesel dalında “Abla” isimli çalışmasıyla Kenan Diler’e üçüncülük,
  • Televizyon Programı dalında “Orası Burası” çalışmalarıyla Edanur Karaçağıl, Akınsel Uvaçin ve Abdülsamed Karadağ’a üçüncülük,
  • Sosyal Medya Projesi dalında “Savunma Sanayi Org” çalışmasıyla Yasin Özkan’a üçüncülük ödülü layık görüldü.

TRT 4. Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi adına ödül alan öğrencilerimizi ve ekip arkadaşlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

31 Temmuz 2018 Salı