TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni

TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerin ödül töreni düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, ERÜ Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Taplak, ERÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aynur Hasoğlu, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz Demiryürek’in yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, öğrencilerin proje üretmek için, teşvik edilmesinin ve desteklenmesinin gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ünalan,  “Lise öğrencilerimizin proje çalışmalarının sergilendiği bu yarışma 48 yıldır devam etmektedir. Bu yarışmanın hedefi öğrencileri bilimsel çalışmalara, araştırmaya ve geliştirmeye yönlendirmektir. Bu sene Ankara’ya 17 proje yollayacağız. Fakat dileğimiz bu projeleri artırmak. Bunun için de hocalarımızın öğrencileri daha çok teşvik etmesi ve öğrenci başvurularının artması gerekiyor” dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da konuşmasında, proje üreten öğrencilerin hak ettikleri şekilde ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Elmalı, “Biz bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü bu projeler hazırlanırken öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük özveri ile çalışıyorlar. Gecesini gündüzüne katıp yeni bir proje üreten öğrencilerimizin kesinlikle ödüllendirilmesi gerekir. Örneğin projesiyle dereceye girmiş öğrencilere üniversiteye girişlerde ek puan verilebilir veya bu öğrencilere istediği üniversiteye girme hakkı verilebilir. Çünkü lise çağında proje üreten bir öğrencinin üniversitede başarısız olma ihtimali yoktur” diye konuştu.

Ödül töreninin son konuşmacısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, ülkelerin kalkınmalarının bilim ve teknolojide kat ettikleri mesafe ile yakından ilgili olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Yıldız, “TÜBİTAK çok önemli bir projeyi uzun yıllardır sürdürüyor ve lise çağındaki gençlerimize bu konuda destek veriyor. İki yıl sonra, TÜBİTAK’ın bu önemli faaliyeti, inşallah yarım asrı geride bırakacak. TÜBİTAK, bu yıl ortaöğretim öğrencilerini de buna dâhil etti” dedi.

Erciyes Üniversitesi olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da Erciyes Üniversitemizin kapıları bu pırıl pırıl gençlerimize açık olacaktır. Özellikle Prof. Dr. Sebahattin Ünalan olma üzere görev alan tüm hocalarımıza ve personelimize teşekkür ederim. Tabi sizlere de, kıymetli vakitlerinizi ayırıp bizlerle bu gün burada olduğunuz için şükranlarımı sunarım. Tabii gençler heyecanlı, onları daha fazla bekletmeden birkaç hususu dile getirerek konuşmamı bitirmek istiyorum. Sevgili genç arkadaşlarım; Bildiğiniz gibi ülkemiz olağanüstü zamanlardan geçiyor. Eskiden terör örgütleri kendi emellerine hizmet edebilecek eli silah tutan genç insanlara ihtiyaç duyarlardı. Değişen dünyayla birlikte terör örgütlerinin ilgi alanı değişti. Malum terör örgütünün ilgi alanında sizler gibi gençler var. Nihayetinde on yıllarca bu ülkeniz en önemli cevheri olan siz başarılı gençlerimizi örgüt faaliyetlerinde kullandılar. Sizler üzerinde bir takım kurgular ve oyunlar oynanacaktır. Bu konuda hem sizler hem de aileleriniz hazırlıklı olmalısınız. Allah ile aranıza onun kulu ve elçisi olan Peygamberimizden başka bir faniyi sokmayınız. İmkân arıyorsanız bu ülkenin size sağladığı imkânlarla başaramayacağınız bir hiçbir şey yoktur. Bütün enerjinizi ve zihin performansınızı ülkemize, kadim milletimize ve insanlığa hizmet için kullanınız. Sizleri, ailelerinizi ve öğretmenlerinizi bir kez daha yürekten kutluyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

30 Mart 2017 Perşembe